Secure Pro Keyboard versleutelt draadloze verbinding met computer

secureprokeyboard

Wie met gevoelige documenten werkt moet goed op zijn beveiliging letten. Alleen een virusscanner installeren is niet voldoende. Een keylogger, een oplossing die de toetsaanslagen op een machine registreert, is bijvoorbeeld beschikbaar in zowel een softwarematige als hardwarematige variant. De hardwarematige variant wordt door antivirussoftware niet opgemerkt. Het Secure Pro Keyboard biedt met behulp van 128-bit AES-encryptie een oplossing.

Het Secure Pro Keyboard is gericht op zakelijke gebruikers die zeker willen stellen dat niemand mee kan lezen. Het toetsenbord is draadloos met een computer verbonden, wat betekent dat de toetsinslagen vanaf het toetsenbord via de lucht worden doorgezonden naar de computer. Deze verbinding is beveiligd met 128-bit AES-encryptie.

Onkraakbare encryptie

Deze encryptie is volgens de leverancier nagenoeg onkraakbaar. Zelfs als aanvallers een supercomputer tot hun beschikking hebben zouden zij ruim een miljard jaar nodig hebben om de encryptie te kunnen kraken. Het toetsenbord maakt het werken aan gevoelige documenten dan ook een stuk veiliger.

Gebruikers moeten zich echter niet blindstaren op de beveiliging van het Secure Pro Keyboard. Alleen de verbinding tussen het draadloze toetsenbord en de computer wordt beveiligt met de encryptie. Het toetsenbord beschermt dus niet tegen een eventuele softwarematige keylogger die een aanvaller op de machine van de gebruiker weet te installeren.

Beschikbaarheid

Het Secure Pro Keyboard is beschikbaar via Matias.ca en kost 169,95 dollar, omgerekend ongeveer 125 euro.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA