Secure Pro Keyboard versleutelt draadloze verbinding met computer

secureprokeyboard

Wie met gevoelige documenten werkt moet goed op zijn beveiliging letten. Alleen een virusscanner installeren is niet voldoende. Een keylogger, een oplossing die de toetsaanslagen op een machine registreert, is bijvoorbeeld beschikbaar in zowel een softwarematige als hardwarematige variant. De hardwarematige variant wordt door antivirussoftware niet opgemerkt. Het Secure Pro Keyboard biedt met behulp van 128-bit AES-encryptie een oplossing.

Het Secure Pro Keyboard is gericht op zakelijke gebruikers die zeker willen stellen dat niemand mee kan lezen. Het toetsenbord is draadloos met een computer verbonden, wat betekent dat de toetsinslagen vanaf het toetsenbord via de lucht worden doorgezonden naar de computer. Deze verbinding is beveiligd met 128-bit AES-encryptie.

Onkraakbare encryptie

Deze encryptie is volgens de leverancier nagenoeg onkraakbaar. Zelfs als aanvallers een supercomputer tot hun beschikking hebben zouden zij ruim een miljard jaar nodig hebben om de encryptie te kunnen kraken. Het toetsenbord maakt het werken aan gevoelige documenten dan ook een stuk veiliger.

Gebruikers moeten zich echter niet blindstaren op de beveiliging van het Secure Pro Keyboard. Alleen de verbinding tussen het draadloze toetsenbord en de computer wordt beveiligt met de encryptie. Het toetsenbord beschermt dus niet tegen een eventuele softwarematige keylogger die een aanvaller op de machine van de gebruiker weet te installeren.

Beschikbaarheid

Het Secure Pro Keyboard is beschikbaar via Matias.ca en kost 169,95 dollar, omgerekend ongeveer 125 euro.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.