Signicat neemt antifraudespecialist Sphonic over

Signicat neemt antifraudespecialist Sphonic over

 

Identityexpert Signicat neemt alle aandelen van de Britse antifraudespecialist Sphonic over voor een niet nader genoemd bedrag. Door de overname is Signicat straks nog beter in staat om banken en andere klanten te beschermen tegen financiële misdrijven zoals fraude en witwassen.

Signicat levert een breed scala aan oplossingen rondom digitale identiteiten: van onboarding, authenticatie en digitale ondertekening tot fraude- en risicomanagement. Het van oorsprong Noorse bedrijf is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid, zowel organisch als door middel van overnames. Alleen al in 2021 kwamen drie bedrijven in handen van Signicat: Encap uit Noorwegen, Dokobit uit Litouwen en Electronic IDentification uit Spanje.

Sphonic werd in 2012 opgericht in Londen en is een pionier in het automatiseren van compliance-besluitvormingsprocessen. Sphonic helpt onder meer financiële dienstverleners, fintechbedrijven en betalingsdienstverleners bij de onboarding van hun klanten en risico-assessments zoals kredietwaardigheidschecks en andere compliance-controles. De overname zorgt ervoor dat Signicat zijn toonaangevende identityplatform kan uitbreiden met Sphonic’s oplossingen voor know your customer (KYC), know your business (KYB) en antiwitwassen (Wwft/AML).

Workflow Manager

Het belangrijkste product van Sphonic is Workflow Manager. Hiermee kunnen klanten compliance-workflows eenvoudig aanpassen, automatiseren en beheren. Sphonic maakt gebruik van meer dan 95 toonaangevende data- en technologieleveranciers, zodat banken en andere bedrijven via één API toegang krijgen tot de allerbeste technologieën.

Workflow Manager verbetert de datakwaliteit en reikt inzichten aan die bedrijven ondersteunen bij de besluitvorming rondom onboarding. De oplossing verkort daarnaast het onboardingproces en helpt voorkomen dat klanten tussentijds afhaken. Verder gaat Workflow Manager fraude tegen en draagt het bij aan een soepele digitale klantervaring.

Sphonic heeft recent ook een oplossing ontwikkeld voor realtime monitoring van frauduleuze en witwastransacties. Daarnaast biedt het bedrijf een casemanagement-oplossing inclusief tools voor het visualiseren van data rondom identiteiten, fraude en witwassen.

Bescherming tegen fraude

“Nu digitale fraude wereldwijd toeneemt, wordt het steeds belangrijker om zekerheid te krijgen over de identiteit van uw klanten”, zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. “Met Sphonic’s team van deskundige professionals en hun databeheerplatform wordt ons aanbod van onboardingdiensten nog completer, met zeer flexibele risico- en compliance-oplossingen. Zo beschermen we onze internationale klanten tegen fraude.”

“We zijn verheugd dat we nu deel uitmaken van de Signicat-familie”, zegt Andy Lee, oprichter en general manager van Sphonic. “De afgelopen tien jaar hebben we oplossingen gebouwd die bedrijven in streng gereguleerde sectoren helpen bij de meest complexe uitdagingen op het gebied van onboarding en compliance. Sphonic en Signicat zijn complementair aan elkaar. We zijn er klaar voor om onze ambities in nieuwe markten te versnellen en samen een wereldwijde oplossing te ontwikkelen.”

Sphonic blijft in eerste instantie een zelfstandige juridische entiteit, onder de naam ‘Sphonic, a Signicat company’. Daarna zal het bedrijf volledig worden geïntegreerd in Signicat. Als onderdeel van de overname gaan de 24 werknemers in het Verenigd Koninkrijk en Portugal mee naar Signicat. Het managementteam van Sphonic blijft de Britse activiteiten leiden, met Andy Lee als UK Country Manager.

De overname is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, inclusief goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteiten.

 

Van links naar rechts: Terry Chow (Sphonic), Andy Lee (Sphonic), Asger Hattel (Signicat), Joakim Harging (Signicat), Riten Gohil (Sphonic)

Meer over
Lees ook
KnowBe4 rondt overname Egress af

KnowBe4 rondt overname Egress af

KnowBe4, aanbieder van ‘s werelds grootste security awareness training en gesimuleerde phishing platform, kondigt de afronding aan van de overname van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mailbeveiliging.

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare heeft BastionZero overgenomen. Dit is een toegangsplatform op basis van zero trust-infrastructuur, waarmee Cloudflare de toegang op afstand heeft versterkt tot IT-systemen voor de klanten van Cloudflare One, het secure access service edge (SASE)-platform van het bedrijf.

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.