Sogeti lanceert fraudebestrijdingssysteem voor verzekeraars

Sogeti lanceert een fraudebestrijdingssysteem voor verzekeraars. Met deze nieuwe gebruikersvriendelijke oplossing helpt de IT-dienstverlener organisaties sneller en makkelijker fraude te bestrijden. Het systeem zorgt voor optimale procesbewaking, snelle dossierafhandeling en dossiers die bruikbaar zijn als juridisch bewijsmateriaal. Verder kan de verzekeraar met D-Tect eenvoudig gegevens uitwisselen met bijvoorbeeld het Kenniscentrum Fraude in de Zorg van Zorgverzekeraars Nederland. Pionier DSW is de eerste verzekeraar die gebruikmaakt van D-Tect. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is DSW zeer succesvol in zorgfraudebestrijding.D-Tect is een softwareoplossing gebaseerd op het Microsoft.NET platform. Fraudegegevens zijn eenvoudig in te voeren omdat D-Tect gekoppeld is aan eigen systemen. Via de ingebouwde Business Intelligence (BI) module kunnen organisaties snel en eenvoudig managementinformatie uit D-Tect halen. Bijvoorbeeld over het aantal lopende of afgeronde fraudezaken in een bepaalde periode. Verzekeraars geven zelf aan hoe informatie weergegeven moet worden. Bijvoorbeeld in allerlei grafische vormen. Met het nieuwe fraudebestrijdingssysteem kunnen verzekeraars ook makkelijk en snel dossiers delen met de FIOD. De gebruiker kan met D-Tect eveneens in één oogopslag laten zien of een bepaalde dienstverlener ook betrokken is bij een andere instelling waar eerder fraude-onderzoek heeft plaatsgevonden.
“Fraudebestrijding is een belangrijk onderdeel van ons beleid. Hiermee bewijzen we niet alleen onze eigen verzekerden, maar eigenlijk iedereen een dienst. Met de ontwikkeling van dit systeem heeft Sogeti ons enorm geholpen bij het sneller en makkelijker verwerken van grote hoeveelheden gegevens die gemoeid zijn met fraude-onderzoeken,“ aldus Raymond Nyns, Manager Bijzonder Onderzoek van DSW.
“Wij zijn uiteraard erg blij met het vertrouwen van DSW in ons nieuwe fraudebestrijdings-systeem D-Tect. Uit een recente NZa-publicatie blijkt dat DSW meer dan de helft van de vastgestelde zorgfraude achterhaalt in ons land. Dat terwijl DSW niet meer dan 2,5% van alle Nederlandse verzekerden als klant heeft. Daarmee is DSW een echte pionier. We verwachten dat veel organisaties hun goede voorbeeld volgen met de inzet van D-Tect,” zo vertelt Arnoud Smit, Portfolio Manager van Sogeti.
Het fraudebestrijdingssysteem D-Tect voldoet aan het ‘Protocol Verzekeraars & Criminaliteit’ en het ‘Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen’ (PIFI). Deze protocollen zijn van toepassing op alle schade- en zorgverzekeraars.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1