Sony dreigt met rechtszaak als Twitter accounts rond Sony-hack niet verwijderd

hamer-rechter-rechtszaak

Sony dreigt Twitter aan te klagen als het social media-bedrijven niet alle accounts verwijderd die verband hebben met de hack van de filmstudio Sony Pictures Entertainment. Sony stelt ‘geen andere keuze te hebben’ dan Twitter aan te klagen als het website niet aan de oproep gehoor geeft.

The Verge en Motherboard hebben een brief in handen die door David Boies, advocaat van Sony Pictures Entertainment, is verstuurd aan Twitter. Twitter heeft inmiddels bevestigd de brief te hebben ontvangen. In de brief dreigt Sony Twitter verantwoordelijk te stellen voor de schade die het bedrijf heeft geleden door de informatie die via het sociale netwerk naar buiten is gebracht.

Val Broeksmit

Sony zou Twitter hebben gevraagd de juridische dreiging te delen met de eigenaren van de betrokken accounts. Twitter heeft hierop de brief van Sony doorgestuurd naar de gebruikers, waaronder Val Broeksmit. Broeksmit is een muzikant die screenshots heeft geplaatst van gestolen e-mailberichten van Sony. Broeksmit heeft de brief doorgestuurd naar Motherboard, die hier nu over publiceert.

Twitter is niet het enige bedrijf waar Sony zijn pijlen opricht. Het bedrijf heeft eerder ook al gedreigd juridische maatregelen te nemen tegen verschillende mediabedrijven die over de gestolen data hebben gepubliceerd. Onder andere de New York Times heeft het publiceren van de data hierdoor gestaakt.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.