Sophos maakt Sophos UTM geschikt voor het mkb

Sophos maakt zijn Unified Threat Management-oplossing Sophos UTM geschikt voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Sophos UTM biedt het mkb functionaliteiten die normaal volgens Sophos alleen beschikbaar zijn voor grote bedrijven.

De nieuwe oplossing brengt verschillende technologieën samen waarmee besmette clients snel geïdentificeerd en geïsoleerd kunnen worden. Ook voorkomt de oplossing communicatie met kwaadaardige hosts voorkomen.

Botnet-bescherming

Sophos heeft de bestaande firewall-, internet-, e-mail en endpoint-bescherming van Sophos UTM uitgebreid met Botnet-bescherming en cloud-‘sandboxing’. Deze feature is voornamelijk gericht op het mkb, die hierdoor zonder de complexiteit en kosten die dergelijke functionaliteiten doorgaans met zich meebrengen beschikken hebben tot geavanceerde bescherming.

Sophos SPX-technologie maakt een aparte Public Key infrastructuur overbodig en beleidsmatige DLP kan automatische encryptie aansturen. Ook is Web Control aangepakt. Gestroomlijnde inrichting van de beleidsregels maakt gedetailleerd gebruikersbeheer mogelijk, de transparante webfiltering van https-verkeer zorgt voor naadloze bescherming.

Mobile Access Control

Mobile Access Control zorgt voor WiFi- en VPN-veiligheid. Dit is mogelijk door de combinatie van Sophos UTM met de Mobile Device Management-functies in Sophos Mobile Control. Dankzij intelligent proces- en patroonbeheer zijn de scansnelheden aanzienlijk verhoogd en daardoor kunnen netwerkaanvallen razendsnel geblokkeerd worden en inbraken voorkomen worden.

Sophos Advanced Threat Protection identificeert en blokkeert besmette machines en voorkomt communicatie met kwaadaardige command en control-servers.

Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.