Sophos maakt versleuteling platformonafhankelijk

sophossafeguardencryption

Sophos introduceert SafeGuard Encryption 6.1. De oplossing stelt eindgebruikers en It-beheerders in staat veilig data uit te wisselen tussen Windows-systemen, Mac-computers en mobiele apparaten. Versie 6.1 van de oplossing centraliseert encryptie, waardoor apparaten ongeacht hun locatie altijd goed beveiligd zijn.

SafeGuard Encryption 6.1 ondersteunt native encryptie van Apple (Apple FileVault 2) en Microsoft (BitLocker). Sophos stelt dat zijn oplossing hierdoor maar liefst zeven maal sneller schijven kan versleutelen dan vergelijkbare producten. De opstarttijd zou tot drie keer sneller zijn dan die van alternatieve producten.

Versleutelen vanuit één console

Data op alle soorten apparaten kan met behulp van Sophos SafeGuard Encryption 6.1 worden versleuteld vanuit één centraal console. De versleuteling wordt hierdoor compatibel met andere platformen. Zo kan een Windows-gebruiker via de cloud versleutelde data delen met een Mac-gebruiker. Alleen geautoriseerde gebruikers krijgen toegang tot de data.

“Professionals raken eraan gewend hun werkzaamheden op een variëteit aan pc’s en handhelds en op verschillende besturingssystemen te kunnen doen. Het verheugt ons dat wij ze daarin met SafeGuard Encryption 6.1 van dienst kunnen zijn”, zegt Pieter Lacroix, managing director Benelux bij Sophos. “Zij kunnen dat bovendien doen zonder tijd- of productiviteitsverlies. Met SafeGuard Encryption 6.1 biedt Sophos organisaties encryptie waarin de data centraal staat.”

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.