Sophos neemt malwarebestrijder Invincea over

Beveiligingsbedrijf Sophos neemt Invincea over voor 100 miljoen dollar. Invincea is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het opsporen en tegenhouden van malware. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van deep learning algoritmes.

Invincea is door Chief Executive Officer (CEO) Anup Ghosh opgericht in reactie op de groeiende hoeveelheid cyberaanvallen waarbij zero-day malware wordt ingezet. Dit is malware die nog niet eerder is opgedoken en hierdoor niet voorkomt in de database met virushandtekeningen van virusscanners. De malware is hierdoor moeilijk te ontdekken en tegen te houden.

X by Invincea

Invincea speelt hierop in met X by Invincea. Deze oplossing kijkt niet naar handtekeningen van virussen, maar zet deep learning in om netwerken te monitoren en verdacht gedrag te detecteren. Hierdoor kan de oplossing onbekende malware opsporen en stoppen voordat schade ontstaat. Het bedrijf levert zijn technologie onder andere aan de Amerikaanse overheid, zorgorganisaties en financiële instellingen.

Met de overname van Invincea wil Sophos zijn aanbod aan next-gen endpoint beveiligingsoplossingen uitbreiden met een oplossing die zero-day malware kan opsporen en tegenhouden. Sophos verwacht dat dit van steeds groter belang zal worden voor de beveiliging van endpoints en zet daar nu met de overname van Invincea op in.

Toekomst van Invincea

Onder de vlag van Sophos blijft Invincea X by Invincea leveren en ondersteunen. De oplossing blijven daarnaast beschikbaar via de partners die de oplossing al langer aanbieden. Het kantoor van Invincea in Fairfax in de Amerikaanse staat Virginia blijft behouden. Zowel CEO Anup Ghosh als COO Norm Laudermilch treden in dienst bij Sophos. Invincea’s onderzoekstak Invincea Labs is vooraf aan de overname afgestoten door Invincea en wordt niet door Sophos overgenomen.

Lees ook
WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

Ondanks dat het totale aantal netwerkdetecties van malware in het afgelopen kwartaal bijna gehalveerd is ten opzichte van het vorige kwartaal, is het aantal detecties van malware gericht op endpoints met 82% gestegen.

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare heeft BastionZero overgenomen. Dit is een toegangsplatform op basis van zero trust-infrastructuur, waarmee Cloudflare de toegang op afstand heeft versterkt tot IT-systemen voor de klanten van Cloudflare One, het secure access service edge (SASE)-platform van het bedrijf.

Miljoenen berichten verspreiden LockBit 3.0

Miljoenen berichten verspreiden LockBit 3.0

Proofpoint observeert sinds 24 april 2024 dagelijks en gedurende ongeveer een week lang campagnes met grote volumes en miljoenen berichten, gefaciliteerd door het Phorpiex-botnet.