Sophos neemt Mojave Networks over

Sophos neemt Mojave Networks over, het cloud security bedrijf uit het Californische San Mateo. Het beveiligingsbedrijf versterkt met deze overname het aanbod van beveiligingsoplossingen die vanuit de cloud worden beheerd. De web veiligheidsoplossing van Mojave wordt geïntegreerd in Sophos Cloud, de geïntegreerde cloud managed beveiligingsoplossing van Sophos. Daarnaast voegt Mojave aan de Sophos’ hardware lijn voor netwerkbeveiliging de mogelijkheid toe om te kiezen voor een hybride inzet – SaaS en niet-SaaS.

Medewerkers worden steeds mobieler en het aantal mobiele apparaten neemt explosief toe. Dat stelt IT voor een serieuze uitdaging. Het beveiligingsplatform van Mojave maakt het mogelijk het netwerk, waardevolle data en mobiele apparaten vanuit de cloud te beveiligen.

Webfilter vanuit de cloud

Het platform is voorzien van een webfilter vanuit de cloud, die het webverkeer beschermt zonder dat op locatie technologie hoeft te worden ingezet. De oplossing wordt voorzien van realtime beveiligingsinformatie vanuit de cloud. Sophos Cloud is gericht op het midden- en kleinbedrijf, maar ook geschikt voor grotere bedrijven. De oplossing biedt een zero tolerance aanpak voor de beveiliging van Windows-, Mac-, iOS- en Android-apparaten, inclusief contextbegrip, zichtbaarheid en naadloze beveiliging.

Sophos streeft ernaar om de technologie van Mojave Networks begin 2015 in het snel groeiende Sophos Cloud aanbod te integreren. In de loop van 2015 volgt de integratie in het aanbod van beveiligingsoplossingen voor netwerksystemen, computers en mobiele apparaten. Deze oplossingen stellen Sophos partners in staat klanten een geïntegreerd beveiligingsplatform te bieden dat beveiliging levert voor de PC, Mac, netwerk en mobiele apparaten. Alle apparaten kunnen vanuit een centrale console in de cloud worden beheerd.

Lees ook
KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.