Splunk neemt SOAR-specialist Phantom over

Splunk neemt Phantom Cyber Corporation over, een bedrijf gespecialiseerd in Security Orchestration, Automation and Response (SOAR). Splunk wil de technologie van Phantom integreren in het Splunk platform. Het bedrijf betaalt 350 miljoen dollar voor Phantom.

splunk "Phantom's werknemers en technologie zijn een significante uitbreiding en versterking van Splunk's visie voor het security zenuwcenter en business revolutie via IT", legt Doug Merritt, directeur en CEO van Splunk, uit. "Splunk is toegewijd aan het continu verleggen van de grenzen van technologie om onze klanten te helpen de antwoorden die zij nodig hebben te verkrijgen uit hun data. Ik ben zeer verheugd een definitieve overeenkomst te hebben bereikt met Phantom en kijk ernaar uit het team te verwelkomen bij Splunk."

Dreigingen sneller oplossen

"Sourabh Satish en ik hebben Phantom opgericht om Security Operations Center (SOC) analisten een voordeel te geven over concurrenten en een manier om automatisch en snel dreigingen op te lossen", aldus Olivier Friedrichs, oprichter en CEO van Phantom. Friedrichs stelt dat de combinatie van SOAR met het big data platform van Splunk security- en IT-teams voordeel oplevert en hen helpt de tijd die zij nodig hebben om dreigingen te elimineren verkort.

De combinatie van de technologie van Phantom en het platform van Splunk helpt SecOps teams:

  • cybersecurity te verbeteren en organisationele risico's te verkleinen met behulp van analytics-gedreven security.
  • sneller te reageren op incidenten
  • slimmer te werken en uitdagingen voor personeel te verkleinen

In eerste helft van 2018 afgerond

Friedrichs gaat rapporteren aan Haiyan Song, senior vice president en algemeen directeur voor security markten bij Splunk. Naar verwachting wordt de overname van Phantom in de eerste helft van 2018 afgerond. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Lees ook
KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert PhishER Plus Threat Intel, een nieuwe functie die websitereputatiegegevens van Webroot rechtstreeks in PhishER Plus-console integreert. Deze integratie maakt snellere, geautomatiseerde detectie en reactie op webgebaseerde dreigingen mogelijk.

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet maakt de bevindingen uit het 2024 Cloud Security Report bekend. In het rapport wordt beschreven wat de problemen zijn die organisaties hebben met de beveiliging van hun cloudomgevingen.

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare heeft BastionZero overgenomen. Dit is een toegangsplatform op basis van zero trust-infrastructuur, waarmee Cloudflare de toegang op afstand heeft versterkt tot IT-systemen voor de klanten van Cloudflare One, het secure access service edge (SASE)-platform van het bedrijf.