Spotify reset wachtwoorden van gebruikers

De muziekstreamingdienst Spotify heeft de wachtwoorden van verschillende gebruikers uit voorzorg gereset. Het gaat om gebruikers die op Spotify een wachtwoord gebruiken dat tijdens datalekken op andere websites is uitgelekt.

Meerdere Spotify gebruikers melden op Twitter van Spotify een e-mail te hebben ontvangen waarin zij op de hoogte worden gesteld van de maatregel. Het zou gaan om een preventieve maatregel, die uitsluitend bedoeld is om misbruik van wachtwoorden die bij andere diensten zijn buitgemaakt tegen te gaan. Spotify benadrukt in de e-mail niet gehackt te zijn en dat de data van klanten veilig zijn.

Spotify wil niet zeggen waarom het bedrijf juist nu beslist de wachtwoorden van klanten te resetten en welk datalek hiervoor de directe aanleiding was. Deze week lekte echter accountgegevens van 60 miljoen Dropbox gebruikers uit op internet. Deze gegevens zouden afkomstig zijn uit 2012 en dus flink verouderd zijn. Veel gebruikers veranderen hun wachtwoorden echter zelden tot nooit, waardoor ook deze verouderde data beveiligingsrisico’s kan opleveren.

Lees ook
'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

Onderzoek van KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat ruim 66% van de Nederlanders wachtwoorden opslaat in webbrowsers - groot aantal weet niet dat dit (automatisch) gebeurt

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.