SURFnet voegt encryptie toe aan SURFfilesender

encryptie

SURFnet maakt bekend de SURFfilesender te hebben voorzien van encryptie. Gebruikers kunnen hierdoor voortaan bestanden versleuteld versturen.

SURFfilesender is gericht op universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstituten en UMC’s. De oplossing biedt gebruikers binnen deze organisaties de mogelijkheid grote databestanden te versturen. De toevoeging van encryptie zorgt dat de tool ook gebruik kan worden om op een beveiligde manier onderzoeksdata en privacygevoelige bestanden te versturen.

Ontsleutelen via aparte sleutel

Indien gekozen wordt encryptie toe te passen versturen gebruikers wordt een ‘sleutel’ naar de ontvanger verstuurd via een tweede kanaal, wat telefonisch kan zijn of via sms. De ontvanger voert deze sleutel in om het bestand te ontsleutelen en te downloaden. De verzender bepaalt dus zelf wie toegang heeft tot de verzonden data.

Instellingen die van de SURFfilesender gebruik willen maken kunnen een licentie aanvragen via SURFmarket. De geüploade bestanden worden maximaal 21 dagen bewaard op Nederlandse servers. SURFfilesender is gekoppeld aan SURFconext, de beveiligde infrastructuur waarin gebruikers inloggen met hun instellingsaccount. Gastgebruik is mogelijk, zodat bestanden ook veilig uitgewisseld kunnen worden met onderzoekers of medewerkers die geen licentie hebben of personen buiten de doelgroep.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.