Symantec lanceert nieuw Advanced Threat Protection-aanbod

Symantec lanceert een nieuwe aanpak voor Advanced Threat Protection. Het bedrijf introduceert een aantal nieuwe diensten en een geïntegreerd stappenplan als onderdeel van deze aanpak.

Het beveiligingsbedrijf kondigt een geïntegreerd stappenplan aan met beveiligingsoplossingen om complexe problemen van klanten op te lossen. Het stappenplan is onderdeel van een nieuwe aanpak voor Advanced Threat Protection (ATP). Twee nieuwe diensten maken eveneens onderdeel uit van de aanpak: Symantec Managed Security Services - Advanced Threat Protection en Symantec Advanced Threat Protection Solution.

Cyberaanvallen voorkomen

De nieuwe diensten voorkomen cyberaanvallen door meldingen en kennis van eerdere aanvallen te combineren. De nieuwe ATP-oplossingen worden voorzien van input over bedreigingen vanuit de bestaande e-mail- en internetbeveiligings- en endpointoplossingen. Deze input is afkomstig van 200 miljoen endpoints, 8,4 miljard e-mailberichten en 1,7 miljard websiteverzoeken per dag.

“Om een succesvolle bescherming te bieden tegen de gerichte aanvallen waarmee we tegenwoordig te maken hebben, is het nodig om je niet alleen op preventie te richten maar ook op het opsporen en actief reageren op mogelijke aanvallen,” aldus Brian Dye, Senior Vice President van Symantec’s informatiebeveiliging. “Netwerkbeveiliging alleen is niet voldoende. Criminelen richten zich op alle controlepunten, van toegangspoorten en e-mail tot aan de endpoints. Organisaties hebben voor al deze controlepunten behoefte aan geïntegreerde beveiligingsoplossingen, die over een adequaat reactievermogen en wereldwijd kennisnetwerk beschikken. Met de nieuwe ATP brengt Symantec deze benodigde oplossingen op de markt.”

Beveiligingsrisico's sneller opsporen

Symantec lanceert in juni Symantec Managed Security Services - Advanced Threat Protection (MSS-ATP). Dit is een beheerde dienst die de tijd die nodig is voor het opsporen van en reageren op beveiligingsrisico’s significant reduceert. De dienst reageert op beveiligingsincidenten door de endpoint-beveiliging met producten van externe netwerkbeveiligingsleveranciers te integreren.

Hierdoor ontstaat een oplossing die klanten helpt snel en effectief grip te krijgen op onbekende en zero-day aanvallen die niet worden gedetecteerd door traditionele beveiligingsoplossingen. Serieuze bedreigingen worden herkend en krijgen voorrang boven minder belangrijke dreigingen.

Lees ook
DORA: wat ITOps-teams moeten weten

DORA: wat ITOps-teams moeten weten

DORA vestigt een best practice die ThousandEyes bespreekt in The Internet Report: het belang van het nemen van verantwoordelijkheid voor je gehele dienstverleningsketen, inclusief de delen die je niet direct onder controle hebt. Onder DORA zijn financiële instellingen verplicht om zowel hun eigen ICT-infrastructuur als die van hun externe partner1

Black Friday: een gewaarschuwd mens telt voor twee

Black Friday: een gewaarschuwd mens telt voor twee

De Black Friday shopgekte is weer van start. Dit is voor veel mensen de aftrap van het winkelseizoen voor de feestdagen. Consumentenorganisaties waarschuwen voor webshops, zoals Temu, in verband met mogelijke privacy schendingen.

ESET Research ontdekt WolfsBane - Linux cyberspionage backdoor

ESET Research ontdekt WolfsBane - Linux cyberspionage backdoor

ESET-onderzoekers hebben meerdere samples van een Linux backdoor geïdentificeerd, die ze WolfsBane hebben genoemd en met een hoge mate van betrouwbaarheid toeschrijven aan Gelsemium, een aan China gelieerde groep voor geavanceerde aanhoudende dreigingen (APT).