Synology beveiligt DSM 5.0 tegen OpenSSL Heartbleed-kwetsbaarheid

Synology lanceert DSM 5.0-4458 Update 2. De beruchte kwetsbaarheid in OpenSSL-software die bekend staat als de 'Heartbleed bug' (CVE-2014-0160) is in deze update gedicht.

OpenSSL is één van de meeste gebruikte encryptiemethoden op het internet en wordt door veel websites gebruikt. Synology stelt daarom direct actie te hebben ondernemen om deze ernstige kwetsbaarheid te verhelpen. Het bedrijf biedt in DSM 5.0 daarom de volgende mogelijkheden:

  • Gebruikers met DSM 5.0 kunnen de instructies in deze Security Advisory volgen om DSM te updaten en hun SSL-certificaat te vernieuwen.
  • Gebruikers met DSM 4.3 wordt aangeraden om te upgraden naar DSM 5.0. Voor gebruikers die DSM bij 4.3 willen blijven, komt eind april een patch beschikbaar.
  • Gebruikers met DSM 4.1 wordt aangeraden om te upgraden naar DSM 4.2, waarvoor binnen een week een patch beschikbaar komt.
  • DSM 4.0 en eerdere versies zijn niet getroffen door deze kwetsbaarheid
  • De servers van het MyDS Center zijn inmiddels gepatched en zijn daarmee veilig om te gebruiken. Gebruikers van MyDS Center wordt echter dringend aangeraden om hun MyDS-wachtwoord te wijzigen, om de veiligheid van hun informatie zeker te stellen.

Synology ziet data- en systeemveiligheid als één van zijn belangrijkste taken en zal dan ook mankracht en middelen blijven inzetten om zijn oplossingen te voorzien van betrouwbare beveiligingsmaatregelen om potentiële dreigingen te vermijden.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.