Syrische hackers proberen DNS van Facebook.com te wijzigen

hacker

De hackersgroep Syrian Electronic Army (SEA) hebben in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd de Domain Name System (DNS)-instellingen van Facebook.com te wijzigen. De hackers wilde hierdoor bezoekers omleiden naar een eigen website. De aanval is tijdig ontdekt endoor de DNS-aanbieder afgeslagen.

Facebook maakt gebruik van de DNS-aanbieder MarktMonitor. De hackers wisten zichzelf toegang te geven tot een beheerderspaneel van het bedrijf en konden via deze web de DNS-instellingen van Facebook.com wijzigen. Het SEA meldt op Twitter dat het wijzigen van de instellingen is gelukt, maar te veel tijd in beslag heeft genomen. Hierdoor is de cyberaanval opgemerkt door MarktMonitor, die de aanval vervolgens wist af te slaan.

De aanval is opgemerkt door beveiligingsonderzoeker Graham Cluley, die dieper in de zaak is gedoken. MarktMonitor blijkt direct actie te hebben ondernomen om toekomstige aanvallen te voorkomen. Het beheerderspaneel waar het SEA toegang tot heeft verkregen is direct offline gehaald.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Grootschalige ontmanteling van botnets

Grootschalige ontmanteling van botnets

Politiediensten, Eurojust en Europol kondigden Operation Endgame aan. Dit is een grootschalige poging om de infrastructuur van malware en botnets te verstoren en de betrokken personen te identificeren. In een persbericht noemde Europol het de ‘grootste operatie ooit tegen botnets die een cruciale rol spelen bij het verspreiden van ransomware’.