T-Systems en CipherCloud introduceren innovatieve encryptie-oplossing voor de cloud

T-Systems en CipherCloud introduceerden tijdens de CeBIT 2014 een nieuwe security-oplossing voor cloud computing. Dit is een innovatieve encryptie-oplossing, die data zowel onderweg naar de cloud als in de cloud zelf beveiligt. CipherCloud is een bedrijf dat wereldwijd al 2,5 miljoen zakelijke klanten voorziet van een gateway voor versleuteld datatransport en opslag in de cloud.

De samenwerking en investering in de startup CipherCloud toont de sterke betrokkenheid van T-Systems op het gebied van databescherming en databeveiliging. CipherCloud demonstreerde tevens een met Salesforce ontwikkelde oplossing bij de stand van Deutsche Telekom tijdens de CeBIT in Hannover.

Versleuteling van data automatisch en real-time

Organisaties die cloud computing eerder ontweken vanwege zorgen over databeveiliging, profiteren nu van een volledig beschermde cloud. De gateway van CipherCloud versleutelt data en verzekert klanten van veilige transmissie, opslag en beheer van data in private, hybride en public cloud-applicaties. De encryptie heeft geen effect op de datastructuur of de snelheid waarmee gegevens voor de eindgebruiker beschikbaar zijn.

CipherCloud-gebruikers beslissen zelf welke gegevens beschermd en versleuteld worden en voor welke toepassing dit nodig is. De veilige gateway van het bedrijf maakt dit mogelijk. Bovendien gebeurt het versleutelen automatisch en in real-time voordat de gegevens de cloud bereiken. Het weer leesbaar maken van de eerder versleutelde gegevens (decryptie) wordt alleen uitgevoerd als een geautoriseerde medewerker de gegevens uit de cloud ophaalt en de gegevens zijn teruggestuurd. Vertrouwelijke bedrijfsgegevens zijn daarmee continu beschermd tegen ongeautoriseerde toegang, ongeacht waar de organisatie gegevens verwerkt of opslaat. Bedrijfsgevoelige informatie is bovendien niet toegankelijk voor cloud providers.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.