TEHTRIS breidt Raad van Bestuur uit

tehtris-768x432

TEHTRIS, de Franse aanbieder van het TEHTRIS XDR Platform en technologieleider in de strijd tegen cyberspionage en cybersabotage, heeft drie nieuwe onafhankelijke leden toegevoegd aan de Raad van Bestuur. Deze benoemingen hebben als doel het bestuur en de strategie van het bedrijf te versterken. Daarnaast zijn ze in lijn met de groeiplannen die TEHTRIS aankondigde bij de tweede financieringsronde van 44 miljoen euro in oktober 2022.  

Jean-Bernard Lévy, afgestudeerd aan de École Polytechnique en Télécom Paris Tech, was voorzitter en CEO van EDF van 2014 tot 2022. Daarvoor was hij van 2012 tot 2014 voorzitter en CEO van Thalès en vanaf 2005 voorzitter van de raad van bestuur van Vivendi. Hij heeft ook leidinggevende functies bekleed bij Oddo, Lagardère, Orange en in de ministeriële staf van Gérard Longuet. Jean-Bernard Lévy wijdt zich nu aan consultancy- en bestuursactiviteiten. 

Richard Vacher Detournière, CFO van Provepharm Life Solutions in Frankrijk en de Verenigde Staten, heeft ruime ervaring in de software- en beveiligingssector. Daarnaast beschikt is hij zeer deskundig op het gebied van financiën, ontwikkeling en corporate governance. Richard Vacher Detournière is voormalig CEO en CFO van Ogido (SaaS-platform voor klantenrelatiebeheer), Verimatrix (software voor contentbeveiliging) en Inside Secure (veilige contactloze halfgeleiders). Hij is al 12 jaar actief in de private-equity- en durfkapitaalsector, zowel in Frankrijk als in Silicon Valley.  

Antoine Troesch, afgestudeerd aan het Institut d'Etudes Politiques de Paris en de École Centrale Paris, begon zijn carrière in 2002 als financieel analist bij Morgan Stanley, waar hij deelnam aan de beursgang van EDF. Vervolgens werd hij in 2005 Manager van de strategieafdeling bij Areva (Orano) en vervolgens Director of Strategy voor de activiteiten op het gebied van uraniumverrijking. In 2011 werd hij Director of Mergers and Acquisitions voor de Areva Group en in 2015 werd hij benoemd tot Director van de afdeling chemische verrijking en lid van het Orano Executive Committee. Antoine Troesch trad in 2018 in dienst bij Caisse des Dépôts als Investment Director van Banque des Territoires, de instantie die de diverse bedrijfsonderdelen voor de economische ontwikkeling van de Franse gebieden samenbrengt. Met zijn teams beheert hij een portefeuille van 7 miljard euro op het gebied van energie, infrastructuur, digitaal, innovatie, vastgoed en impactfondsen.  

“De raad van bestuur blijft zich op natuurlijke wijze ontwikkelen om de groei en de internationale ontwikkeling van TEHTRIS te ondersteunen. Wij zijn dan ook verheugd om deze drie onafhankelijke leden te verwelkomen. Hun bewezen en complementaire ervaring zal niet alleen bijdragen aan onze strategische doelen, maar ook aan ons streven om TEHTRIS te positioneren als een toonaangevende speler in de cybersecurity-sector”, aldus Éléna Poincet, medeoprichter en CEO van TEHTRIS. 

Na deze benoemingen bestaat de raad van bestuur van TEHTRIS uit: 

  • Éléna Poincet, medeoprichter en CEO van TEHTRIS 
  • Laurent Oudot, medeoprichter en CTO van TEHTRIS 
  • Guillaume Girard, Managing Partner bij Jolt Capital 
  • François Lavaste, Executive Director van Tikehau Capital 
  • Jean-Bernard Lévy, onafhankelijk lid 
  • Richard Vacher Detournière, onafhankelijk lid 
  • Antoine Troesch, onafhankelijk lid 

 

Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

HSD Jaarverslag 2023

HSD Jaarverslag 2023

Het Security Delta (HSD) ecosysteem floreert en vierde in 2023 haar 10-jarig jubileum. Terugkijkend op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat HSD Office weer heeft gepresteerd. Met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd.

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

Logischer is de qREMS-gecertificeerde Dienst voor aangetekend E-mailen van SecuMailer. Secumailer garandeert om te beginnen dat een bericht wordt bezorgd en onderweg niet kan worden gemanipuleerd. Daarnaast is er voor elke mail een ontvangstrapport.