ThreatSync van WatchGuard vereenvoudigt cyberbeveiliging voor incidentresponders

WatchGuard-2023-03

 

WatchGuard Technologies lanceert ThreatSync, een uitgebreide en gebruiksvriendelijke XDR-oplossing die deel uitmaakt van WatchGuard’s Unified Security Platform. Dit biedt managed serviceproviders (MSP’s) eXtended Detection and Response (XDR)-technologie voor al hun netwerk- en endpointsecurityproducten.

A single pane of glass

ThreatSync rust organisaties uit met XDR-mogelijkheden waarmee zij de detecties van verschillende securityoplossingen kunnen centraliseren en de geautomatiseerde reactie op bedreigingen vanuit één enkel platform kunnen beheren. Dat vereenvoudigt de cyberbeveiliging, terwijl het tegelijkertijd de zichtbaarheid en respons op bedreigingen verbetert. Organisaties kunnen zo risico's en kosten verlagen en dreigingen nauwkeuriger detecteren.

Voor MSP's vermindert XDR bovendien de belasting op het personeel door teams kennis te laten delen vanuit één beveiligingsplatform. Ook verhoogt XDR de bescherming en verbetert het de resultaten door het combineren van verschillende beveiligingslagen.

De belangrijkste kenmerken van ThreatSync zijn:

  • Geen configuratie nodig – Als een belangrijk onderdeel van WatchGuard's Unified Security Platform, biedt ThreatSync een volledig geïntegreerd cross-productplatform. Hiermee kunnen de kosten worden verlaagd die gepaard gaan met het configureren en integreren van meerdere losse oplossingen.
  • Uitgebreide beveiliging – ThreatSync maakt gebruik van WatchGuard's Network Security- en Endpoint Detection and Response (EDR)-mogelijkheden voor het uitvoeren van cross-detecties. Deze worden in realtime verzameld en omgezet in bruikbare inzichten via een ‘single-pane-of-glass’ dat expliciet is ontworpen voor het end-to-end beveiligingsbeheer van serviceproviders.
  • Uniforme zichtbaarheid van bedreigingen – ThreatSync verhoogt de nauwkeurigheid en versnelt de detectie door automatisch dreigingsgegevens van de gehele WatchGuard-beveiligingsstack samen te brengen in één interface, met een gebruikservaring die is afgestemd op incident-responders. Hierdoor kunnen ze sneller dan ooit reageren op geavanceerde bedreigingen.
  • Unified Threat Detection – ThreatSync biedt uitgebreide detectiemogelijkheden door van verschillende beveiligingslagen de gegevens te correleren die wijzen op de aanwezigheid van ongewenste actoren. Door gebruik te maken van domeinoverstijgende en gecorreleerde activiteiten die worden gecontroleerd door verschillende WatchGuard-beveiligingsproducten, scoort en detecteert ThreatSync kwaadwillende scenario’s die als indicators of compromise (IoC's) kunnen gelden. Dit verkleint de mean time to detect (MTTD) en maakt een snelle algehele beheersing van de impact, ernst en reikwijdte mogelijk.
  • Unified Threat Response Orchestration – Wanneer beveiligingsexperts en IT-beheerders over de informatie beschikken die ze nodig hebben, is het gemakkelijk om snel te reageren, zelfs als het apparaat niet fysiek beschikbaar is. ThreatSync vermindert de mean time to respond (MTTR) door geautomatiseerde responsacties mogelijk te maken voor het neutraliseren van bedreigingen binnen organisaties. Dit alles wordt beheerd vanuit WatchGuard Cloud, de toonaangevende, gecentraliseerde en MSP-specifieke beheerinterface van het bedrijf.

ThreatSync is een uniforme beveiligingsfunctie van WatchGuard die standaard wordt meegeleverd met elk Firebox Total Security Suite (TSS)-abonnement en WatchGuard EDR- en EPDR-producten. Hoe meer WatchGuard-producten in gebruik zijn, hoe meer zichtbaarheid en hoe uitgebreider de XDR-functies zijn. Als gevolg hiervan zullen partners en klanten profiteren van uitgebreide bescherming en een verbeterde veiligheidsstatus door de MTTD en MTTR te verminderen en te automatiseren, wat leidt tot meer efficiëntie, zowel wat betreft kosten als operationele effectiviteit.

Klik hier voor meer informatie over het Unified Security Platform van WatchGuard en hoe u aan de slag kunt gaan met ThreatSync.

Aanvullende bronnen:

 

Meer over
Lees ook
Revolutionaire CNAPP van SentinelOne nu beschikbaar in Europa

Revolutionaire CNAPP van SentinelOne nu beschikbaar in Europa

SentinelOne, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Singularity Cloud Native Security in de Europese Unie. Het revolutionaire cloud-native applicatiebeschermingsplatform (CNAPP) wordt geleverd vanuit de availability zone van SentinelOne in Frankfurt, biedt ongeëvenaarde cloudbeveiliging en pakt tegelijkertijd AVG-problemen aan, zoals data res1

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

HSD Jaarverslag 2023

HSD Jaarverslag 2023

Het Security Delta (HSD) ecosysteem floreert en vierde in 2023 haar 10-jarig jubileum. Terugkijkend op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat HSD Office weer heeft gepresteerd. Met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd.