ThreatSync van WatchGuard vereenvoudigt cyberbeveiliging voor incidentresponders

WatchGuard-2023-03

 

WatchGuard Technologies lanceert ThreatSync, een uitgebreide en gebruiksvriendelijke XDR-oplossing die deel uitmaakt van WatchGuard’s Unified Security Platform. Dit biedt managed serviceproviders (MSP’s) eXtended Detection and Response (XDR)-technologie voor al hun netwerk- en endpointsecurityproducten.

A single pane of glass

ThreatSync rust organisaties uit met XDR-mogelijkheden waarmee zij de detecties van verschillende securityoplossingen kunnen centraliseren en de geautomatiseerde reactie op bedreigingen vanuit één enkel platform kunnen beheren. Dat vereenvoudigt de cyberbeveiliging, terwijl het tegelijkertijd de zichtbaarheid en respons op bedreigingen verbetert. Organisaties kunnen zo risico's en kosten verlagen en dreigingen nauwkeuriger detecteren.

Voor MSP's vermindert XDR bovendien de belasting op het personeel door teams kennis te laten delen vanuit één beveiligingsplatform. Ook verhoogt XDR de bescherming en verbetert het de resultaten door het combineren van verschillende beveiligingslagen.

De belangrijkste kenmerken van ThreatSync zijn:

  • Geen configuratie nodig – Als een belangrijk onderdeel van WatchGuard's Unified Security Platform, biedt ThreatSync een volledig geïntegreerd cross-productplatform. Hiermee kunnen de kosten worden verlaagd die gepaard gaan met het configureren en integreren van meerdere losse oplossingen.
  • Uitgebreide beveiliging – ThreatSync maakt gebruik van WatchGuard's Network Security- en Endpoint Detection and Response (EDR)-mogelijkheden voor het uitvoeren van cross-detecties. Deze worden in realtime verzameld en omgezet in bruikbare inzichten via een ‘single-pane-of-glass’ dat expliciet is ontworpen voor het end-to-end beveiligingsbeheer van serviceproviders.
  • Uniforme zichtbaarheid van bedreigingen – ThreatSync verhoogt de nauwkeurigheid en versnelt de detectie door automatisch dreigingsgegevens van de gehele WatchGuard-beveiligingsstack samen te brengen in één interface, met een gebruikservaring die is afgestemd op incident-responders. Hierdoor kunnen ze sneller dan ooit reageren op geavanceerde bedreigingen.
  • Unified Threat Detection – ThreatSync biedt uitgebreide detectiemogelijkheden door van verschillende beveiligingslagen de gegevens te correleren die wijzen op de aanwezigheid van ongewenste actoren. Door gebruik te maken van domeinoverstijgende en gecorreleerde activiteiten die worden gecontroleerd door verschillende WatchGuard-beveiligingsproducten, scoort en detecteert ThreatSync kwaadwillende scenario’s die als indicators of compromise (IoC's) kunnen gelden. Dit verkleint de mean time to detect (MTTD) en maakt een snelle algehele beheersing van de impact, ernst en reikwijdte mogelijk.
  • Unified Threat Response Orchestration – Wanneer beveiligingsexperts en IT-beheerders over de informatie beschikken die ze nodig hebben, is het gemakkelijk om snel te reageren, zelfs als het apparaat niet fysiek beschikbaar is. ThreatSync vermindert de mean time to respond (MTTR) door geautomatiseerde responsacties mogelijk te maken voor het neutraliseren van bedreigingen binnen organisaties. Dit alles wordt beheerd vanuit WatchGuard Cloud, de toonaangevende, gecentraliseerde en MSP-specifieke beheerinterface van het bedrijf.

ThreatSync is een uniforme beveiligingsfunctie van WatchGuard die standaard wordt meegeleverd met elk Firebox Total Security Suite (TSS)-abonnement en WatchGuard EDR- en EPDR-producten. Hoe meer WatchGuard-producten in gebruik zijn, hoe meer zichtbaarheid en hoe uitgebreider de XDR-functies zijn. Als gevolg hiervan zullen partners en klanten profiteren van uitgebreide bescherming en een verbeterde veiligheidsstatus door de MTTD en MTTR te verminderen en te automatiseren, wat leidt tot meer efficiëntie, zowel wat betreft kosten als operationele effectiviteit.

Klik hier voor meer informatie over het Unified Security Platform van WatchGuard en hoe u aan de slag kunt gaan met ThreatSync.

Aanvullende bronnen:

 

Meer over
Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.