Tim Cook ontkent bestaan van NSA-backdoor in Apple-servers

TimCook

Apple-CEO Tim Cook belooft dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA geen backdoor heeft in de servers van het bedrijf. Cook stelt transparant te willen zijn over het onderwerp en stelt dat burgers zich meer op hun gemak zouden voelen als bedrijven meer uitleg mogen geven over de afluisterpraktijken van inlichtingendiensten.

Cook doet de uitspraken tegenover de Amerikaanse TV-zender ABC News. Apple is één van de bedrijven die volgens documenten van Snowden actief door de NSA wordt bespioneerd. Zo zou de NSA het interne serververkeer van Apple onderscheppen en afluisteren. Daarnaast zou de inlichtingendienst beschikken over een tool waarmee zij backdoors kunnen aanbrengen in een iPhone, de smartphone van Apple.

De CEO van Apple stelt dat veel beweringen over de spionagepraktijken van de NSA niet kloppen. Wat er precies niet klopt laat Cook echter in het midden. Cook ontkent echter met klem dat de NSA een backdoor in servers van Apple heeft en stelt dat deze er ook nooit zal komen.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.