Trojan vermomt zich als Windows-variant van WhatsApp

WhatsApp is een populaire chatapp voor smartphones waarmee gebruikers via internet tekstberichten naar elkaar kunnen sturen. Een nieuwe Trojan probeert op de populariteit van WhatsApp mee te liften en claimt een PC-versie van de app te zijn.

De Trojan is ontdekt door Kaspersky Labs. De malware wordt via spamberichten verspreidt en meldt dat WhatsApp nu 'eindelijk' ook beschikbaar is voor Windows. Het slachtoffer zou al 11 verzoeken van vrienden hebben ontvangen om de Windows-variant te installeren. Niets is echter minder waar. Het gaat in werkelijkheid om een Trojan.

Gehackte server

Slachtoffers die de 'Windows-variant' van WhatsApp proberen te installeren worden doorgestuurd naar een gehackte server in Turkije. Deze server stuurt de gebruiker vervolgens door naar een Yousendit-account, waar de malware wordt aangeboden. Het lijkt om een 64-bit installatiebestand te gaan.

Zodra de Trojan op de Windows-machine is geïnstalleerd download de malware een andere Trojan. Deze laatste Trojan gaat actief op zoek naar bankgegevens van het slachtoffer.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

Ondanks dat het totale aantal netwerkdetecties van malware in het afgelopen kwartaal bijna gehalveerd is ten opzichte van het vorige kwartaal, is het aantal detecties van malware gericht op endpoints met 82% gestegen.