TrueCrypt heet voortaan CipherShed

ciphershed

TrueCrypt gaat voortaan onder de nieuwe naam 'CipherShed' door het leven. Het populaire encryptieprogramma is door de ontwikkelaars die werken aan een doorstart wegens juridische redenen van een nieuwe naam voorzien.

De encryptiesoftware wordt niet meer door de oorspronkelijke ontwikkelaars ondersteund. Thomas Bruderer en Joseph Doekbrijder, voormalig leden van de Zwitserse Piratenpartij, besloten daarop de tool verder te ontwikkelen. Hiervoor hebben zij de website TrueCrypt.ch in het leven geroepen. De naam van de tool levert echter problemen op. Zowel het gebruik van de term 'true' als de term 'crypt' is volgens Doekbrijder niet verstandig.

De tool gaat daarom voortaan door het leven als 'CipherShed'. De tool blijft over dezelfde functies beschikken als TrueCrypt. Met CipherShed willen de Zwitsers zeker stellen dat TrueCrypt voort blijft bestaan. De ontwikkelaars willen dat versleutelde TrueCrypt-bestanden beschikbaar blijven en de mogelijkheid creëren voor een nieuwe tool op basis van de officiële broncode, wat ook wel een fork wordt genoemd.

Lees ook
De knipoog van Verizon DBIR naar AI

De knipoog van Verizon DBIR naar AI

Verizon's s Data Breach Investigations Report (DBIR) is een jaarlijkse publicatie die wereldwijd op aandacht kan rekenen. Globale trends, maar ook details voor regio's, over security incidenten worden op begrijpelijke wijze gepresenteerd.

CVE-database: alweer een wake-upcall voor Europa

CVE-database: alweer een wake-upcall voor Europa

De Verenigde Staten stonden op het punt zich terug te trekken uit een van de belangrijkste fundamenten van wereldwijde cybersecurity: de financiering van de CVE-database. Hoewel de VS inmiddels hebben ingestemd met een tijdelijke verlenging van elf maanden, blijft het onderliggende signaal onveranderd.

Martijn Uunk en Gregor Abbas van Helixis: ‘Cybercriminelen weten dat security in mkb vaak zwakker is, maar het mkb weet dat dan weer niet’

Martijn Uunk en Gregor Abbas van Helixis: ‘Cybercriminelen weten dat security in mkb vaak zwakker is, maar het mkb weet dat dan weer niet’

Hoe zorg je ervoor dat cybersecurity niet alleen een compliance-verplichting is, maar een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering? Helixis, gespecialiseerd in risicomanagement, cybersecurity en informatiebeveiliging, helpt organisaties om die vertaalslag te maken: van verplichting naar weerbaarheid.