Update beschikbaar voor gehackte Fritzbox-routers

Pack_F!BoxFon_WLAN7270

AVM, de fabrikant van de Fritzbox-routers, stelt een belangrijke update beschikbaar. De patch verhelpt een ernstige kwetsbaarheid die hackers in staat stelde stiekem dure betaalnummers te bellen via de webinterface van de routers. Slachtoffers werden hierdoor ongemerkt flink op kosten gejaagd.

Dit meldt XS4ALL. Een groot aantal klanten van de Nederlandse provider maken gebruik van de Fritzbox-routers en lopen dus gevaar. De provider adviseert klanten dan ook de update zo snel mogelijk te installeren. Zowel de Fritzbox 7340, 7360 als 7390 lopen risico.

Torenhoge telefoonrekening

Het beveiligingslek kwam vorige week aan het licht. Verschillende klanten ontvingen een torenhoge telefoonrekening, zonder dat zij hiervan de oorzaak wisten. Na onderzoek bleken cybercriminelen toegang hebben weten te krijgen tot de webinterface van de Fritzbox-routers. Deze webinterface stelde aanvallers in staat ongemerkt dure betaalnummers te bellen, waarvan zij zelf de winst opstreken.

De hackers hebben wel het wachtwoord van de Fritzbox-routers in handen hebben om de webinterface te kunnen misbruiken. Het is niet bekend hoe de cybercriminelen de wachtwoorden van getroffen gebruikers in handen hebben. Het is echter goed mogelijk dat gebruikers hebben verzuimd het standaardwachtwoord van hun router te wijzigen.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Grootschalige ontmanteling van botnets

Grootschalige ontmanteling van botnets

Politiediensten, Eurojust en Europol kondigden Operation Endgame aan. Dit is een grootschalige poging om de infrastructuur van malware en botnets te verstoren en de betrokken personen te identificeren. In een persbericht noemde Europol het de ‘grootste operatie ooit tegen botnets die een cruciale rol spelen bij het verspreiden van ransomware’.