VASCO neemt Risk IDS over

VASCO Data Security International, leverancier van authenticatie, digitale handtekeningen en identiteitsmanagement, kondigt vandaag aan dat het bedrijf een definitief akkoord heeft bereikt om Risk IDS te acquireren. Risk IDS levert authenticatieoplossingen aan de globale bankwereld met een focus op online transactie risicomanagement en intelligente authenticatie beslissingsoplossingen.

De basistechnologie van Risk IDS, Dynamic Challenge Platform, is geoptimaliseerd voor stabiliteit en hoog volume. Het platform is ontwikkeld om het profiel van een gebruiker die toegang tot het systeem vraagt te evalueren op basis van het risicoprofiel dat met de transactie geassocieerd is. Het systeem bestaat uit een real-time analyse engine die gebruik maakt van regel- en statistische technieken waardoor de kans om fraude real time op te sporen, verbeterd wordt. VASCO zal de authenticatietechnologie van Risk IDS in de toekomst integreren in hun productaanbod.

Flexibeler authentificatieproces

Risico gebaseerde authenticatie zorgt voor een flexibeler authenticatieproces, waardoor hogere risicoprofielen te maken krijgen met zwaardere voorwaarden. Zodra het risicoprofiel hoger is, stelt het de applicatie in staat naar extra verificatiegegevens te vragen zoals locatie gebruiker, kenmerken apparaat, bedrag transactie etc. Deze methode zorgt ervoor dat de gepaste mate van authenticatie wordt toegepast. Bij een lager veiligheidsniveau wordt het proces vergemakkelijkt. Indien nodig, zullen zeer transparant meer stringente methodes worden toegepast om fraude te voorkomen.

"Onze klanten worden geconfronteerd met een groeiend aantal geavanceerde aanvallen van criminele hackers die dusdanig gestructureerd zijn dat dagelijks nieuwe vector aanvallen plaatsvinden," zegt T. Kendall Hunt, voorzitter en CEO van VASCO. "Onze focus is om onze klanten te beschermen tegen deze steeds groeiende horizon aan bedreigingen en deze zelfs een stap voor te blijven. De aankoop van Risk IDS ondersteunt VASCO in deze missie."

Financiële voorwaarden

Financiële voorwaarden van de transactie worden niet vrijgegeven. Verwacht wordt dat de acquisitie geen impact zal hebben op de financiële cijfers van VASCO in 2014.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA