Versleutelde smartphone Blackphone helpt gebruikers hun privacy te beschermen

blackphone

Een nieuwe smartphone moet gebruikers helpen hun privacy beter te beschermen. De Blackphone is een smartphone die speciaal is ontworpen om alle vormen van communicatie extra te beveiligen en versleutelen. De telefoon moet voorkomen dat gebruikers door inlichtingendiensten als de NSA kunnen worden afgeluisterd.

De Blackphone is ontwikkeld door Silent Circle en Geeksphone. Silent Circle is een bedrijf dat eerder een versleutelde maildienst heeft opgezet. De Amerikaanse overheid diende echter informatieverzoeken in bij het bedrijf waar Silent Circle niet aan wilde voldoen. Het bedrijf heeft daarom de stekker uit zijn versleutelde maildienst getrokken. Geeksphone is een Spaanse start-up die al langer Android-gebaseerde smartphones ontwikkeld.

Privacy en controle

De beveiligde smartphone wordt door de twee bedrijven beschreven als 'de eerste smartphone ter wereld die privacy en controle direct in de handen van zijn gebruikers plaatst'. Blackphone is zeker niet de eerste versleutelde smartphone. Silent Circle en Geeksphone willen het apparaat vermoedelijk onderscheiden van concurrenten door het gebruiksvriendelijke karakter van het apparaat. Het apparaat lijkt gericht te zijn op gebruikers die over relatief weinig technische kennis beschikken. Dit in tegenstelling tot veel concurrende versleutelde smartphones.

Silent Circle en Geeksphone presenteren de Blackphone vermoedelijk op de Mobile World Congress-conferentie die volgende maand in Barcelona op de planning staat. Het is onduidelijk wanneer het apparaat beschikbaar zal zijn voor klanten.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA