Victor Gevers neemt bezoekers TEDx Veghel mee in de wereld van cybercrime

Op 9 juni wordt voor de tweede maal TEDx Veghel georganiseerd. Een van de sprekers die aan dit event meedoet is ethisch hacker Victor Gevers.

Victor Gevers typeert zichzelf als: vader, partner, bezorgd, ethisch hacker, wereldverbeteraar, internet, cybercrime, vrijetijdloos, maar ook: 5.200 kwetsbaarheden gemeld. Gevers is de tweede aangekondigde spreker van dit event. De eerste is Chief Creative and Innovative Officer van Philips Jeroen Tas.

Overheid

Gevers is in het dagelijks leven werkzaam als innovations manager bij de overheid. Victor maakt zich zorgen over de huidige infrastructuurstatus van het internet. Dagelijks wordt het bedrijfsleven opgeschrikt en ook particulieren zijn steeds vaker het doel. Hackers slaan hun slag, dringen bij bedrijven, banken, accounts binnen en miljoenen, persoonlijke, vaak vertrouwelijke gegevens vallen daarbij in handen van doortrapte criminelen.

Cybernetverzekeringen

Van 2017 wordt verwacht dat cybercrime proportioneel veel gaat groeien en cybernetverzekeringen geen overbodige luxe meer zullen zijn. Victor is een ethische hacker, een bezorgde veiligheids-/IT -specialist die juist wil voorkomen dat bedrijven/accounts gehackt worden. In zijn vrije tijd spoort hij kwetsbaarheden op, meldt deze bij het desbetreffende bedrijf en geeft advies hoe het lek opgelost kan worden. Dit doet hij gratis. Victor neemt de luisteraars mee in de donkere wereld van cybercrime en komt met een vrij sinistere titel: “En toen ging het licht uit”. Gelukkig heeft hij hoop en veel goede ideeën.

TEDx Veghel

De verschillen met de eerste editie van TEDx Veghel zijn ambitieus, meent organisator Ellen Minkels:

  • 500+ live invite-only genodigden versus 100.
  • 20 live sprekers versus 16 12 sprekers uit Veghel, 2 uit Eindhoven en Boxtel versus 1 uit Veghel, 16 uit Nederland, 1 uit Duitsland, 2 uit New York. Alle sprekers zijn echter wel Nederlandstalig en de taal waarin gepresenteerd wordt blijft Nederlands.
  • Koninklijk Bibliotheek als partner met als doel deze dag naar zoveel mogelijk bibliotheken te streamen, waardoor er sprake is van een meer landelijk gebeuren.

Thema kennis

Het thema van het event is ‘kennis’. Bezoekers krijgen een breed programma voorgeschoteld dat tot doel heeft de mensen aan het denken te zetten. Kijk voor meer info over TEDx Veghel op www.tedxveghel.com.

Meer over
Lees ook
Cyber Defence moet innovatie versnellen

Cyber Defence moet innovatie versnellen

Wat meer optimisme over onze weerbaarheid voor cyberaanvallen is goed voor Nederland, vindt Roel van Rijsewijk, directeur Cyber Defence bij Thales. Het is ook goed dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid onlangs in het Cybersecuritybeeld Nederland 2019 opnieuw de noodklok luidde over de kwetsbaarheid van de Nederlandse...

'De Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity, India presteert het best'

'De Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity, India presteert het best'

Organisaties over de hele wereld lopen vast in hun voortgang op het gebied van cybersecurity en riskeren verlamming nu cybercriminelen steeds geavanceerder te werk gaan. Dit blijkt uit het rapport 2019 Risk:Value – ‘Destination standstill. Are you asleep at the wheel?’ van NTT Security, een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf en expertisecentrum voor...

Cybersecurity vitale waterwerken niet waterdicht

Cybersecurity vitale waterwerken niet waterdicht

Tunnels, bruggen, sluizen en waterkeringen kunnen nog beter worden beveiligd tegen cyberaanvallen. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen jaren veel werk verzet en noodzakelijke maatregelen in kaart gebracht om waterkeringen beter te beveiligen. Maar die veiligheidsmaatregelen zijn niet allemaal uitgevoerd. De Algemene Rekenkamer constateert dat de minister...