VMware neemt beveiligingsbedrijf AirWatch over

VMware, leverancier van virtualisatie-oplossingen en cloud-infrastructuur, neemt het bedrijf AirWatch over. AirWatch levert enterprise mobile management en beveiligingsoplossingen. VMware betaalt in totaal ongeveer 1,540 miljard dollar voor AirWatch.

Het AirWatch team wordt onderdeel van VMware's End-User Computing Groep, die onderleiding staat van Executive Vice President en General Manager Sanjay Poonen. De werknemers van AirWatch blijven echter rapporteren aan oprichter en chief executive officer John Marshall. Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van AirWatch, gaatzal toezicht houden op een nieuw AirWatch bestuur. Dit bestuur rapporteert aan Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware.

Mobiele oplossingen

AirWatch levert een breed scala aan mobiele oplossingen. Deze oplossingen worden onderdeel van de VMware End-User Computer groep. Het hoofdkantoor van AirWatch staat in het Amerikaanse Atlanta. De locatie in Atlanta zal naar verwachting verder uitbreiden en het middelpunt worden van VMware’s mobiele activiteiten.

De overname is goedgekeurd door de raad van bestuur van zowel VMware als AirWatch en de acquisitie zal naar verwachting aan het einde van Q1 2014 worden afgerond.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord