WatchGuard helpt beheerders netwerksegmenten van eigen securitypolicy te voorzien

WatchGuard Technologies introduceert de FireBox M440. De next generation firewall stelt systeembeheerders in staat verschillende netwerksegmenten te voorzien van een eigen policy.

De FireBox M440 is een UTM-appliance met volledig onafhankelijke netwerkpoorten. Ingewikkelde configuraties met VLAN's zijn hierdoor niet langer nodig. Dimension, WatchGuard's oplossing voor netwerkmonitoring, maakt de effecten van de policies op het verkeer binnen de verschillende netwerksegmenten inzichtelijk.

Segmentatie van netwerkverkeer

Een effectieve segmentatie van het netwerkverkeer is volgens WatchGuard belangrijker dan ooit. Het bedrijf stelt dat veel organisaties ten onrechte denken dit op te lossen met strategieën als rolgebaseerde authenticatie of basale VLAN-switching en -routing. Dit zorgt voor een vals gevoel van veiligheid.

WatchGuard FireBox M440 beschikt over vijfentwintig 1Gb Ethernetpoorten, waarvan acht poorten Power over Ethernet (PoE) ondersteunen. Ook staan twee 10 Gb SFP+ fiberpoorten paraat.

'Alleen eenvoudige oplossingen zijn nuttig'

"Oplossingen voor netwerkbeveiliging zijn alleen nuttig als ze niet te lastig in gebruik zijn", zegt Etienne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard. "De FireBox M440 maakt het aanmaken van segmenten, het in kaart brengen van netwerkverkeer en het monitoren van de policy-effecten doodeenvoudig. Het toepassen van de juiste policies aan de juiste soorten netwerkverkeer is de kern van een goede segmentatiestrategie. Dit product voorkomt onnodige complexiteit in dat proces."

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.