Website verzamelt zoekresultaten die Google juist onzichtbaar maakt

Google moet van de rechter zoekresultaten verwijderen die een inbreuk maken op de privacy van gebruikers. Dit is echter geen garantie dat de gewraakte zoekresultaten niet meer online te vinden zijn. De websites worden namelijk niet fysiek verwijderd, maar alleen onzichtbaar gemaakt. Een nieuwe tool verzamelt deze onzichtbaar gemaakte webpagina's.

De website Hidden From Google is bedoeld om alle pagina's te verzamelen die uit de zoekresultaten van Google worden verwijderd. De website verzamelt dit soort pagina's overigens niet automatisch. Bezoekers kunnen webpagina's die door Google uit de zoekresultaten zijn verwijderd handmatig toevoegen. De hoeveelheid links op de website is dan ook nog relatief beperkt.

Google moet van het Europees Hof gebruikers de mogelijkheid geven vergeten te worden. Het Hof deed deze uitspraak nadat een Spanjaard een rechtszaak aanspande tegen Google. De man was door een Spaanse krant genoemd, waarbij ook zijn persoonsgegevens zijn gepubliceerd. Deze resultaten doken vervolgens op in de zoekresultaten van Google, waar de man niet gelukkig mee was. Het Europees Hof oordeelde dat Google de verwijzing naar de website van de krant moest verwijderde. Het artikel op de website van de krant mag echter gewoon blijven staan.

Gebruikers kunnen daarom een online formulier invullen met een dergelijke verwijderingsverzoek. Google moet ieder verzoek apart behandelen en een afweging maken tussen privacy van de betrokken gebruiker en het recht informatie openbaar te maken.

Meer over
Lees ook
Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Gisteren werd het officieel: in de toekomst hebben particulieren en bedrijven in Nederland het wettelijke recht om zelf te bepalen welke apparatuur zij gebruiken voor hun internettoegang. Aan de publicatie van de nieuwe beleidsregel "Handhaving Besluit Eindapparaten" ging jarenlang getouwtrek vooraf over het zogenaamde netwerkaansluitpunt.

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

De Nederlandse SaaS softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn vandaag gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese SaaS leverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM).

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Data mapping is een essentieel onderdeel van elk privacy programma. Begrijpen hoe gegevens door de organisatie stromen is dan ook een eerste vereiste om de gegevens te kunnen beveiligen en risico’s te analyseren.