Wibu-Systems gaat strijd aan met piraterij van Raspberry Pi-apps

De Raspberry Pi B+ is de snelste versie van de Raspberry Pi

Wibu-Systems gaat ontwikkelaars helpen Raspberry Pi-applicaties beter te beveiligen tegen piraterij. Het bedrijf lanceert hiervoor Compute Module, een oplossing waarmee applicaties worden beschermd met een hardware gebonden licentiesleutel.

De minicomputer Raspberry Pi is zeer populair, waardoor steeds meer ontwikkelaars zich richten op de ontwikkeling van software voor de hardware. De beveiliging van deze apps tegen softwarpiraten is niet altijd optimaal. Wibu-Systems speelt hierop in met Compute Module, dat gebruik maakt van het CodeMeter-systeem voor het beveiligen van digitale systemen en content.

CodeMeter

CodeMeter codeert en versleutelt ‘embedded’ software met public en privace keys. Deze sleutels worden opgeslagen op een ‘in hardware gevatte sleutel’, wat in de praktijk een dongle met USB-connector is. Deze dongle is voor gebruikers noodzakelijk om applicaties op de Raspberry Pi te activeren met hun legitieme licentie. Daarnaast checkt CodeMeter ook de integriteit van bestanden door de hash codes hiervan te vergelijken met die in de digitale handtekening.

De CodeMeter Systems Developers Kit (SDK) is door Wibu-Systems geconfigureerd voor gebruik op de Raspberry Pi. De SDK bestaat uit CmDongle, de encryptietool ExProtector, het Linux besturingssysteem en een aangepast versie van het ELF laadsysteem.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1