Wireshark: Netwerk Analyse en Security Training

SCOS-WireShark-400300

Als Wireshark University Partner organiseert SCOS Training te Amsterdam-Hoofddorp eerdaags een reeks nieuwe Wireshark Trainingen. Wireshark is onbetwist de populairste gratis netwerk analyse tool met meer dan 1 miljoen downloads per maand (www.wireshark.org).

SCOS Training is de enige Europese Wireshark Certified Training Center welke de officiële trainingen verzorgt namens de Wireshark Foundation USA. De trainingen worden in Hoofddorp, In-Compagnie danwel On-Line/Virtueel door een Certified Trainer van de Wireshark University USA gegeven. In de trainingen zal diepgaand worden ingegaan op het efficiënt gebruiken van Wireshark en de packet-level TCP/IP communicatie door het bestuderen van zowel het correct als verkeerd gedragen van netwerken. Verder zal het beoordelen van zowel normaal als abnormale communicatie patronen van de TCP/IP toepassing en de meest gangbare applicaties worden bestudeerd, zoals DHCP, DNS, FTP, Telnet, HTTP, POP en SMTP. De nadruk gedurende de training zal sterk liggen op hands-on lab oefeningen en case studies uit de praktijk. Hiermee wordt kennis opgedaan welke direct na de training gebruikt kan worden.

Onze trainers zijn Wireshark University Certified Instructors, lid van FBI InfraGard, het Computer Security Institute, het IEEE en het Cyber Warfare Forum Initiative. Ze spreken regelmatig op regionale, nationale en internationale evenementen op het gebied van netwerken en beveiliging.

Aanstaande September en Oktober zijn de volgende Virtual Classroom Trainingen gepland: Wireshark University TCP/IP Analysis and Troubleshooting with Wireshark (20 Sep – 24 Sep 2021) en Wireshark University Masterclass Advanced Network & Security Analysis (27 Sep – 1 Okt 2021).

Het herkennen, diagnosticeren en het bieden van oplossingen voor alledaagse netwerkproblemen is van vitaal belang in de huidige IT-wereld; deze cursussen omvatten belangrijke Wireshark-vaardigheden, zoals aangepaste softwareconfiguratie, packet capture en analysetechnieken. Succesvolle afronding van deze cursussen biedt meer inzicht in netwerk- en forensische analyse.

Belangrijke onderzoeksgebieden zijn onder meer: protocolgedrag, analyse en herkenning van bedreigingen voor een aantal van de kritische protocollen, waaronder IPv4, DHCPv4, TCP, UDP, DNS, ICMPv4, evenals algemene internetgebaseerde gebruikersprotocollen zoals HTTP. Specifieke nadruk op gespecialiseerde, real-world analysetechnieken, waaronder reconstructie van dataverkeer. Real-world voorbeelden worden tijdens de cursus gebruikt in combinatie met tal van praktische oefeningen om in de praktijk bewezen analysevaardigheden eigen te maken.

Voor deelname aan deze Official Wireshark University Virtual Trainingen:  info@scos.training  SCOS Training verzorgt tevens in-house trainingen.

 

Voor meer informatie:

https://scos.training/

https://www.wireshark.org/

Lees ook
Fortinet lanceert FortiAppSec Cloud, platform voor geavanceerde beveiliging en centraal beheer

Fortinet lanceert FortiAppSec Cloud, platform voor geavanceerde beveiliging en centraal beheer

Fortinet, introduceert vandaag FortiAppSec Cloud. Dit cloudplatform verenigt alle tools die nodig zijn voor de beveiliging van internetapplicaties en het beheer van hun prestaties. FortiAppSec Cloud stroomlijnt de beveiliging van internetapplicaties en API’s en combineert dat met mogelijkheden als geavanceerde bescherming

Nieuw ITU-adviesorgaan wil onderzeese telecomkabels beter beschermen

Nieuw ITU-adviesorgaan wil onderzeese telecomkabels beter beschermen

Om de beschikbaarheid van onderzeese telecomkabels te versterken, hebben de International Telecommunication Union (ITU) en de International Cable Protection Committee (ICPC) gezamenlijk het International Advisory Body for Submarine Cable Resilience opgericht. Dit nieuwe orgaan zal zich richten op het verbeteren van de weerbaarheid van onderzeese k1

DORA: wat ITOps-teams moeten weten

DORA: wat ITOps-teams moeten weten

DORA vestigt een best practice die ThousandEyes bespreekt in The Internet Report: het belang van het nemen van verantwoordelijkheid voor je gehele dienstverleningsketen, inclusief de delen die je niet direct onder controle hebt. Onder DORA zijn financiële instellingen verplicht om zowel hun eigen ICT-infrastructuur als die van hun externe partner1