Wireshark University EMEA @ CyberSec Brussel

SCOS-WireShark-400300

Als de EMEA Certified Training Partner van de Wireshark University USA, zal SCOS deelnemen aan de CyberSec beurs op 19 en 20 april in Brussel, stand: 07.A033.

Wireshark is oorspronkelijk geschreven als hulpmiddel voor het oplossen van problemen. Gerald Combs Creator of Wireshark® (voorheen Ethereal) werkte bij een ISP en moest vaak netwerkproblemen diagnosticeren en oplossen. Hij had een tool nodig waarmee hij diep in netwerkpakketten kon graven en alles kon laten zien over elke laatste byte die ze bevatten. Anderen hadden dezelfde behoefte en Wireshark kreeg al snel een grote, goed geïnformeerde ontwikkelaars- en gebruikersgemeenschap. Deze gemeenschap heeft van Wireshark de beste tool ter wereld gemaakt voor protocolanalyse. Het hebben van de pakketdetails is echter slechts de helft van de oplossing voor het oplossen van problemen. Als u niet begrijpt wat Wireshark u laat zien en wat die pakketten betekenen, is het gemakkelijk om de richting te verliezen. U kunt te veel tijd besteden aan doodlopende wegen, kijkend naar de verkeerde pakketten (d.w.z. pakketten die niets te maken hebben met uw probleem). Om de juiste pakketten te vinden, moet u weten hoe protocollen werken en wat ze betekenen in de context van uw specifieke netwerk. Dat is waar de Wireshark University Trainingen van SCOS om de hoek komt kijken.

Belangrijke studiegebieden zijn onder meer TCP/IP-protocolstackgedrag, analyse, probleemoplossing en herkenning van bedreigingen voor kritieke gebruikersprotocollen, waaronder IPv4, DHCPv4, TCP, UDP, DNS, ICMPv4 en standaard internetgebaseerde gebruikersprotocollen zoals HTTP, QUIC. Specifieke nadruk op gespecialiseerde, real-world analysetechnieken, inclusief reconstructie van dataverkeer.

 

SCOS Training organiseert de officiële Wireshark University Classroom Training:

8 – 12 mei 2023 - TCP/IP Analysis and Troubleshooting Wireshark in Amsterdam/Hoofddorp, Nederland

 

Onze trainers zijn internationaal erkende experts op het gebied van netwerkbeveiliging en forensisch onderzoek, die putten uit meer dan 30 jaar praktische praktijkervaring. Ze zijn lid van FBI InfraGard, HTCIA, de IEEE, vrijwilliger bij Cyber ​​Warfare Forum Initiative en frequente sprekers op lokale, regionale, nationale en internationale beveiligingsevenementen.


CYBERSEC EUROPE: Brussel Expo
Standnr. 07.A033

Voor een gratis ticket

Lees ook
Fortinet 2024 Global Cybersecurity Skills Gap Report

Fortinet 2024 Global Cybersecurity Skills Gap Report

Fortinet publiceert vandaag zijn 2024 Global Cybersecurity Skills Gap Report. Dit onderzoeksrapport biedt een overzicht van de problemen waarmee bedrijven in alle delen van de wereld worstelen als gevolg van een tekort aan security-vaardigheden. Belangrijke conclusies zijn onder mee

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

HSD Jaarverslag 2023

HSD Jaarverslag 2023

Het Security Delta (HSD) ecosysteem floreert en vierde in 2023 haar 10-jarig jubileum. Terugkijkend op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat HSD Office weer heeft gepresteerd. Met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd.