Yourhosting reset preventief wachtwoorden van e-mailaccounts

pixabay login

Het Zwolse hostingbedrijf Yourhosting wijzigt uit voorzorg de wachtwoorden van e-mailaccounts nadat een onbevoegd persoon via een hack mogelijk toegang heeft gekregen tot onversleutelde inloggegevens. Klanten van Yourhosting kunnen op Yourhosting.nl meer informatie vinden over het mogelijke datalek en de stappen die zij moeten nemen om een nieuw wachtwoord in te stellen.  

Wachtwoordreset

"Het is onduidelijk of er daadwerkelijk data gelekt is en welke e-mailadressen hierbij mogelijk betrokken zijn. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere en hebben we besloten om de e-mailwachtwoorden van een groot deel van onze klanten preventief te resetten. Hierdoor zijn de mogelijk buitgemaakte gegevens onbruikbaar geworden”, zegt Bart Carlier, CEO van Yourhosting. Alle klanten zijn geïnformeerd en hebben instructies ontvangen om een nieuw veilig wachtwoord in te stellen. Het onderzoek naar de toedracht is ondertussen in volle gang. 

De hacker heeft cryptomunten geëist. Carlier: “Yourhosting onderhandelt niet met hackers en we geven dan ook geen gehoor aan de eis.” Het bedrijf heeft melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens van het mogelijke datalek. Ook heeft het bedrijf aangifte gedaan bij de politie.