Zevende editie NLSecure[ID] van KPN Security in teken van vertrouwen

KPN_NL SECURE ID_2023_LOGO_RGB

We zijn voor onze digitale veiligheid steeds afhankelijker van anderen. Dat vraagt om een sterk vertrouwen in elkaars weerbaarheid. Maar hoe bewaak je dat vertrouwen, bij verdeelde belangen, in zoiets ongrijpbaars als cyberspace en bij een digitaal incident? KPN Security zoekt samen met topsprekers op 26 september tijdens de liveshow NLSecure[ID] naar antwoorden op die vragen.

Verschillende experts uit bedrijfsleven, overheid en Defensie delen hun kennis en expertise met het online publiek. Deze editie van NLSecure[ID] wordt live uitgezonden vanaf legerbasis Ede Driesprong en is tevens het podium voor een unieke Capture The Flag Challenge. Tijdens deze hackwedstrijd proberen deelnemers een fictieve organisatie te hacken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een lab met een realistische bedrijfsomgeving. Meer dan 100 hackers doen mee aan de CTF. 

Defensie

Het Ministerie van Defensie is sterk vertegenwoordigd bij NLSecure[ID]. Zo spreekt kolonel Peter Pijpers, Universitair Hoofddocent Cyber Operations bij de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) en onderzoeker bij het Amsterdam Centre of International Law aan de Universiteit van Amsterdam. Pijpers is (co-)auteur van talrijke artikelen over hoe te manoeuvreren in de informatieomgeving, en over de juridische en cognitieve dimensie van beïnvloedingsoperaties in cyberspace, onder de drempel van het gebruik van geweld.

Ook kolonel Edwin Noordzij is deze editie te gast. Hij is bij de Koninklijke Marechaussee verantwoordelijk voor de digitale transformatie. De derde gast is Barend Frans, werkzaam bij het Team Digitale Opsporing van de Nationale Politie. Hij gaat in op het belang van een sterke publiek-private samenwerking voor de bestrijding van cybercriminaliteit.

Tot slot schuift Lisa de Wilde aan. Zij helpt als onafhankelijk cyberexpert organisaties in binnen- en buitenland bij het oplossen van cyberaanvallen. Zij gaat in op het belang van forensisch onderzoek en adequate incident-response.

Alle sprekers gaan in gesprek met experts van KPN Security, waaronder Rang Salih, Mark de Groot en Erno Doorenspleet. 

Presentatie is in handen van Joost Hoebink en Sanne Maasakkers. Zij is security researcher bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en doet live verslag van het verloop van de hackchallenge.

Deelname is gratis

KPN Security ziet het als haar missie om heel Nederland te informeren over de laatste securityontwikkelingen en zo bij te dragen aan de digitale veiligheid van Nederland. Daarom organiseert KPN Security twee keer per jaar dit gratis online event. Geïnteresseerd? Meld je dan nu nog aan via het online inschrijfformulier.

 

Meer over
Lees ook
Europol: 'Ransomware is een miljoenenbusiness'

Europol: 'Ransomware is een miljoenenbusiness'

Het in gijzeling nemen van data van zowel bedrijven als consumenten en eisen van losgeld is een miljoenenbusiness. Tienduizenden slachtoffers van ransomware hebben inmiddels losgeld betaald. Dit stelt Europol, dat in samenwerking met het Nederlandse Nationale High Tech Crime Unit (NHTCU) ransomware heeft onderzocht. De opsporingsinstanties stellen1

Britse inlichtingendienst voerde DDoS-aanval uit op Anonymous

Britse inlichtingendienst voerde DDoS-aanval uit op Anonymous

Anonymous is een hackersgroep die lange tijd banken en andere organisaties met behulp van Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen plat wisten te leggen. De Britse geheime dienst GCHQ blijkt Anonymous met gelijke munt te hebben terugbetaald. De inlichtingendienst DDoS'te het IRC-kanaal en andere chatrooms van de hackersgroep. NBC beschikt ov1

Gartner: '30 procent van alle bedrijven gebruikt in 2016 mobiele biometrische beveiliging'

30 procent van alle bedrijven gebruikt in 2016 biometrische beveiliging om mobiele apparaten te beveiligen. Deze vorm van beveiliging gaat smartphones en tablets op de werkvloer aanzienlijk veiliger maken. Dit voorspellen Ant Allan en John Girard, twee analisten van onderzoeksbureau Gartner. Allerlei mobiele apparaten worden op dit moment op de werkvloer gebruikt. Het beveiligingsniveau is echter op de verschillende apparaten zeker niet gelijk. Gartner stelt dat laptops doorgaans goed zijn beveiligd, maar de beveiliging van smartphones en tablets het doorgaans laat afweten. Dit terwijl laptop1