Zyxel Networks USG LITE 60AX - AX6000 WiFi 6 beveiligingsrouter

Zyxel_Networks_logo_

Zyxel Networks kondigt de USG LITE 60AX - een AX6000 WiFi 6 beveiligingsrouter aan. Dit is een alles-in-één router voor kleine tot middelgrote bedrijven (mkb), telewerkers en managed service providers (MSP's).
 

De USG LITE 60AX biedt bescherming tegen online bedreigingen, snelle WiFi-connectiviteit en eenvoudig cloudbeheer. Bovendien zet ook een standaard voor milieuvriendelijkheid, met een behuizing die voor 95% is gemaakt van post-consumer gerecycled (PCR) plastic. Dit zorgt voor 81% minder CO2 uitstoot op in vergelijking met ABS-kunststof.

Zyxel Networks gebruikt ook 100% halogeenvrije inkten op sojabasis voor alle verpakkingen. Met een vermindering van 40% in het volume van de gebruikte verpakking wordt verzending eenvoudiger. Dit resulteert in minder afval en ondersteunt daarom bij het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen.
 
De USG LITE 60AX voegt zich bij een reeks van meer dan 100 apparaten van Zyxel Networks die nu worden gemonitord en beheerd via Nebula. Dit is het cloud management platform van Zyxel Networks. Hierdoor beheren MSP's en klanten meerdere netwerken en apparaten op afstand via een centrale console, die toegankelijk is vanaf desktop of mobiel apparaat.
 
Nebula wordt geleverd met meerdere tijdbesparende functies en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) technologie om continu de bescherming op alle aangesloten apparaten te verbeteren, netwerken veilig te houden en het oplossen van problemen eenvoudiger te maken.
 
De USG LITE 60AX is de meest recente toevoeging aan de groeiende reeks apparaten van Zyxel Networks die geschikt zijn voor Nebula. De apparaten werken samen om uitgebreide bescherming en prestaties te leveren met goede bruikbaarheid.

 

Beveiliging zonder abonnement

De USG LITE 60AX geeft kleine bedrijven gemoedsrust dankzij de mogelijkheden voor bedreigingsbeheer zonder abonnement. Dit ingebouwde aanbod beschermt organisaties tegen veelvoorkomende cyberbedreigingen zoals ransomware en malware, maar ook tegen andere indringers.
 
Netwerkbeheerders kunnen ook eenvoudig VPN's configureren, toepassingen bewaken, VLAN's implementeren en uitgebreide inzichten in bedreigingen krijgen via een grafisch beveiligingsdashboard op de Nebula. Het apparaat levert doorvoersnelheden tot 2 Gbps, zelfs wanneer geavanceerde functies voor bedreigings- en applicatiebeheer zijn ingeschakeld.

 

Hoge prestaties ontgrendelen

De quad-core 64-bit CPU en dubbele 2,5G WAN- en LAN-poorten van de USG LITE 60AX zorgen voor voldoende rekenkracht en multi-gig bandbreedtecapaciteit voor bedrijven zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.
Uitgerust met WiFi 6 AX6000 levert het tot 6Gbps WiFi-snelheid met ondersteuning voor 160MHz kanalen. Dankzij de ondersteuning van de exclusieve Smart Mesh-technologie van Zyxel Networks verbinden gebruikers de USG LITE 60AX naadloos met access points die compatibel zijn met Nebula. Daarmee breiden ze de draadloze dekking uit zonder ingewikkelde bekabeling.

 

Moeiteloos cloudbeheer

De USG LITE 60AX wordt via de cloud beheerd en kan samen met meer dan 100 soorten netwerkapparaten worden gemonitord via het Nebula-cloudplatform van Zyxel Networks. Dit biedt gebruikers gecentraliseerd beheer en configuratiemogelijkheden. Recente updates van Nebula omvatten cloud stacking-ondersteuning voor XGS2220-switches, soepelere configuratieovergangen en een nieuwe functie voor het aanmaken van bulk-locaties voor MSP's.
 
De USG LITE 60AX is vanaf juni 2024 online beschikbaar, onder andere in de Zyxel Store, en offline. Ga voor meer informatie naar https://www.zyxel.com/usg-lite-60ax .
Meer over
Lees ook
LANCOM breidt switch-portfolio uit met de LANCOM GS-3152P

LANCOM breidt switch-portfolio uit met de LANCOM GS-3152P

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en security-specialist, breidt zijn switch-portfolio voor kleine en middelgrote bedrijven verder uit met de LANCOM GS-3152P. Deze Power over Ethernet (PoE)-switch gebruikt Gigabit-technologie om eindapparaten die relatief weinig data verwerken, zoals IP-telefoons, printers of pc's, te verbinden met het netwerk