Strict lanceert tool om organisaties zes maanden sneller ISO te certificeren

Steeds meer organisaties moeten of willen zich certificeren vanwege nieuwe wet- en regelgevingen op privacy- en informatiebeveiligingsgebied. Voldoen aan deze wet- en regelgevingen gaat vaak moeizaam en kost veel tijd. Strict heeft daarom een totaal oplossing ontworpen: de Strict Control Cockpit. Met deze tool kunnen organisaties een tijdsbesparing van gemiddeld zes maanden realiseren om te voldoen aan wet- en regelgeving, zoals de AVG, BIO en de ISO 27001. 

Certificeringstrajecten kosten vaak veel tijd voor een organisatie. Het ontbreekt binnen organisaties vaak aan de juiste resources of kennis. Het behalen van een certificering voor bijvoorbeeld de ISO 27001 kost al snel een tot anderhalf jaar. Met behulp van de Strict Control Cockpit (SCC) kan een tijdsbesparing leiden tot een vermindering van zes maanden. Tevens helpt de SCC om ook na het behalen van het certificaat grip te blijven houden op de informatiebeveiliging. Dit zorgt ervoor dat de her-certificeringstrajecten ook sneller, efficiënter en zonder veel problemen kunnen verlopen.

Voor organisaties is het steeds belangrijker om aan wet- en regelgeving te voldoen, omdat ze daarmee onder andere betrouwbaarheid uitstralen, reputatieschade voorkomen en mee kunnen doen in aanbestedingstrajecten. Daarnaast komen er steeds meer nieuwe wetten en normen bij waaraan organisaties moeten voldoen, zoals de nieuwe Baseline Informatiebeveiliging Overheid (de BIO). Dit soort wet- en regelgeving kosten organisaties nu vaak nog onnodig veel tijd.