'Steeds meer aandacht voor beveiligen van bedrijfsnetwerken en mobiele apparaten'

iphoneipadmini

Het beveiligen van bedrijfsnetwerken en mobiele apparaten die hier gebruik van maken krijgt steeds meer prioriteit bij bedrijven. Organisaties kiezen dan ook steeds vaker voor veilige mobiele applicaties en zijn steeds meer bereid hier de portemonnee voor te trekken.

Dit blijkt uit het Good Mobility Index Report van Good Technology. Het bedrijf onderzocht zijn de keuzes van zijn eigen klanten en ontdekte hierin deze nieuwe trend. Het aantal geactiveerde veilige applicaties op het Good Dynamics Secure Mobility Platform is afgelopen kwartaal met maar liefst 57 procent gestegen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dit aantal steeg in de afgelopen twee kwartalen ook wel, maar deze groei was met respectievelijk 54 en 43 procent lager.

Bedrijven kopen echter niet alleen applicaties vanaf de plank, maar laten deze ook door ontwikkelaar op maat ontwikkelen. Ook bij deze op maat gemaakte applicaties speelt beveiliging een steeds grotere rol. Bedrijven zijn dan ook steeds meer bereid te investeren in de veiligheid van dit soort apparaten. Het aantal op maat gemaakte applicaties dat werd geactiveerd is ten opzichte van een kwartaal eerder met 77 procent toegenomen.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1