Netflix maakt zelf ontwikkelde security-tools open source

Netflix maakt een drietal security-tools open source beschikbaar. Het gaat om Scumblr, Workflowable en Sketchy, tools die door Netflix in eigen beheer zijn ontwikkeld. De tools helpen het bedrijf websites en fora in kaart te brengen waar cyberaanvallen op Netflix worden gepland.

De twee tools werken samen. Scumblr brengt in kaart op welke websites interessante content te vinden is. In dit geval gaat het hierbij dus om informatie over mogelijke cyberaanvallen op Netflix. Hiervoor worden zoekmachines zoals Google doorzocht, maar ook social media zoals Facebook en Twitter. Workflowable maakt het mogelijk op basis van de zoekresultaten workflows te creëren.

De hoeveelheid websites die Scumblr aantreft kan flink zijn. Het is dan ook niet handig als analisten vervolgens handmatig alle door Scumblr aangetroffen websites moeten doorzoeken op potentiële

dreigingen. Hier komt Sketchy in beeld. Sketchy maakt van ieder interessante pagina op de aangetroffen websites screenshots en stuurt deze door naar het security-team van Netflix.

   
Meer over
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1