Armband laat gebruikers inloggen met hartritme

bionym-nymi

Canadese wetenschappers hebben een methode ontwikkeld om gebruikers in te laten loggen met behulp van hun hartslag. De hartslag van mensen is namelijk dusdanig uniek dat deze zeer geschikt is om als wachtwoord te dienen.

Ingenieur Foteini Agrafioti, één van de oprichters en CTO van het bedrijf Bionym, heeft de nieuwe methode gedemonstreerd op de TEDMED-conferentie die vorige week in zowel Washington als San Francisco werd gehouden. De oplossing bestaat uit een armband die wordt gedragen door een gebruiker, de Nymi. Deze armband registreert de hartslag van een gebruiker en gebruikt het hartritme om een uniek wachtwoord op te stellen. Met dit wachtwoord kunnen gebruikers inloggen op online diensten, smartphones, tablets en andere gadgets.

'Biometrische beveiliging is de toekomst'

Agrafioti stelt dat biometrische beveiliging de toekomst is. Verschillende delen van het menselijk lichaam zijn vanuit biologisch oogpunt uniek en kunnen daarom gebruikt worden om gebruikers te identificeren. Denk hierbij aan het hartritme, maar ook aan de afdruk van een lip of tong en het patroon van de poriën op een menselijke neus.

Karl Martin, CEO van Bionym, benadrukte dat de manier waarop wij ons op dit moment digitaal authentificeren 'antiek' is. Ondanks dat technologie inmiddels ver is geëvolueerd blijven we ons identificeren met behulp van achterhaalde beveiligingsmaatregelen als wachtwoorden en pincodes. De toekomst ligt volgens Martin dan ook in biometrische beveiliging, waar de Nymi een goed voorbeeld van is.

Bron: Time.com

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1