Versleutelde e-maildienst Lavaboom beschikbaar voor testers

Lavaboom, een versleutelde e-maildienst die wordt gezien als de opvolger van Lavabit, is beschikbaar voor een selecte groep testers. 25.000 gebruikers die Lavaboom vanaf het begin volgen zijn uitgenodigd de dienst te testen.

Lavaboom is een volledige open source e-maildienst waarin al het e-mailverkeer wordt versleuteld. Dit stelt gebruikers niet alleen in staat het werk van de ontwikkelaars te controleren, ook kunnen zij voor eventuele problemen zelf updates uitbrengen. Lavaboom is ontwikkeld naar aanleiding van het verdwijnen van Lavabit. Deze beveiligde e-maildienst werd onder andere door NSA-klokkenluider Edward Snowden gebruikt.

De ontwikkelaars benadrukken dat Lavaboom zich nog in testfase bevindt. Deze testfase is bedoeld om eventuele problemen in de software op te sporen en aan te kunnen testen. Daarnaast zijn de ontwikkelaars bezig met de ontwikkeling van mobiele apps en een feature die het mogelijk maakt op basis van Lavaboom een eigen versleutelde mailserver te draaien.

Meer over
Lees ook
Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Het idee van een laptop die geconfigureerd is voor opslag van geheime informatie doet velen denken aan een apparaat voor spionnen. Maar de bescherming van gevoelige bedrijfs- en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit.

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1