Comsec en TecHarbor gaan samenwerking aan met Covertix

Covertix, leverancier op het gebied van informatiebeveiliging, gaat samenwerken met de securitybedrijven Comsec Consulting en TecHarbor. De partijen zijn een reseller-overeenkomst aangegaan, waarbij de twee laatstgenoemde ondernemingen SmartCipher-oplossingen van Covertix gaan leveren aan (overheids)organisaties in de Benelux.

Via de samenwerking willen de securitybedrijven gezamenlijk hun aanbod van oplossingen verder uitbreiden, zodat zij tegemoet komen aan de groeiende vraag van de zakelijke markt naar informatiebeveiliging voor data in on-premise, mobiele en cloud-omgevingen.

Partnership verbetert aanpak cybercrime

Datalekken zijn aan de orde van de dag in de datagedreven wereld waarin we leven. Dit levert voor veel organisaties grote risico's op. Vaak ook kost het oplossen van dit soort problemen handenvol geld. Steeds meer bedrijven investeren daarom fors in het beveiligen van hun informatie, netwerken en systemen om zich beter te kunnen weren tegen toenemende cyberaanvallen.

Comsec Consulting adviseert ondernemingen over de vraag hoe zij belangrijke gegevens kunnen identificeren en classificeren. Op basis van dit soort onderzoeken kunnen bedrijven en instellingen vervolgens de informatiebeveiliging beter inrichten en zwakke plekken structureel aanpakken. TecHarbor biedt daarnaast oplossingen en software op het gebied van risk management. Om het portfolio met oplossingen voor informatiebeveiliging uit te breiden en te versterken, zijn Comsec en TecHarbor nu een partnerovereenkomst aangegaan voor het leveren van de SmartCipher-oplossingen van Covertix.

SmartCipher

Covertix' SmartCipher-oplossingen maakt het voor bedrijven en overheidsorganisaties mogelijk om op een veilige manier vertrouwelijke data, bestanden en andersoortige informatie te delen. Alle, te delen, informatie wordt versleuteld. Tegelijkertijd kunnen gebruikers nauwkeurig vaststellen wie bepaalde data onder meer mag inzien en doorsturen. Op deze manier kunnen bedrijven hun security-risico's aanzienlijk verlagen, zonder dat het de workflow en continuïteit van bedrijfsprocessen beïnvloedt.

Comsec en TecHarbor bieden de SmartCipher-oplossingen die vallen onder de reseller-overeenkomst aan bij Benelux-organisaties voor het beveiligen van hun kritische data tegen lekken of misbruik. Comsec beschikt over de algehele eindverantwoordelijkheid voor het project en de softwarelevering van deze totaaloplossing. De software wordt bij TecHarbor ingekocht, die tegelijkertijd optreedt als een value added distributor in deze trajecten.