‘Apparaten vormen zwakke plek in beveiliging van bedrijven’

sleutels-beveiliging-security

Apparaten blijken een zwakke plek te zijn in de beveiliging van het Nederlandse bedrijfsleven. 29 procent van de Nederlandse bedrijven heeft in 2015 met een beveiligingsprobleem te kampen gehad dat verband hield met bedrijfshardware zoals smartphones of computers.

Dat blijkt uit onderzoek van Redshift Research in opdracht van technologiebedrijf HP. Slechts 24 procent van de ondervraagden heeft het volledige vertrouwen in de beveiliging die apparaten bieden. 83 procent van de IT-beslissers vindt de beveiliging van hun apparaten een klein tot groot probleem. Minder dan de helft van de bedrijven heeft een zogenaamde BYOD-beleid, een beleid voor werknemers die hun privéapparaten meenemen naar kantoor.

“Doordat werknemers steeds vaker mobiele apparaten zoals smartphones of notebooks meenemen van het werk is bedrijfsgevoelige informatie kwetsbaarder geworden voor criminelen. Bovendien zijn bedrijven gevoelig voor cybercriminelen doordat bijna alle apparaten toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk”, aldus Hjalmar van Veen, General Manager Personal Systems bij HP Inc. Nederland. “Alle wachtwoorden van een apparaat dat kwijtgeraakt of gestolen is, moeten zo snel mogelijk worden gewijzigd. Ook de wachtwoorden van gekoppelde accounts van bedrijfsprogramma’s moeten snel veranderd worden.”

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1