it-sa 2016 internationaal trefpunt voor IT-beveiligingsprofessionals

2015_itsa_T_1977

Van 18 tot 20 oktober 2016 tonen fabrikanten van IT-beveiligingsproducten en dienstverleners op de vakbeurs it-sa in Neurenberg, hoe ondernemingen en organisaties zich kunnen beschermen tegen cyber-aanvallen. Grotere stands en meer aanmeldingen van internationale ondernemingen dragen bij aan de verdere groei van de, gerekend naar exposanten, grootste  IT-beveiligingsbeurs van Europa. Frankrijk en Israël doen voor het eerst mee met gemeenschappelijk stands. Het begeleidende congresprogramma Congress@it-sa is het platform voor de internationaal georganiseerde EICAR-Conferentie.

Thematisch dekt de it-sa het hele spectrum van de IT-beveiliging met inbegrip van de industriële IT-beveiliging en fysieke beschermingsmaatregelen, bijvoorbeeld voor rekencentra. Met het speciale gedeelte Data Center Plus, wijdt de it-sa een eigen gebied aan de bescherming van IT-infrastructuren. Verdere speciale gebieden bundelen het aanbod rond vragen betreffende het identiteits- en toegangsbeheer, of fungeren voor startups als eigen platform. In drie open forums informeren ondernemingen en organisaties midden in het beursgebeuren naar management, techniek en trends.

Unieke Europawijde IT-beveiligingscompetentie

2015_itsa_T_2020-300x200 Talrijke grotere stands weerspiegelen de positieve dynamiek van de IT-beveiligingsmarkt en de betekenis van de it-sa als brancheplatform, evenzeer als de deelname van Frankrijk en Israël met een eigen gemeenschappelijke bedrijfsstand. De it-sa biedt daarmee een in Europa ongekend marktoverzicht en nodigt uit tot uitwisseling over de landsgrenzen heen, om met succes tegen internationaal optredende cybercriminelen op te treden. Uit Nederland hebben zich tot nog toe Fox-IT, MAXXeGUARD Data Safety en Profitap aangemeld. 

Op groeikoers: nog groter en internationaler

Nadat de it-sa in het afgelopen jaar met nieuwe records kon overtuigen - 428 exposanten en meer dan 9.000 bezoekers - worden van 18 tot 20 oktober nog eens meer exposanten en bezoekers in het beurscentrum Neurenberg verwacht. “Vooral uit het buitenland kunnen we dit jaar veel nieuwe aanmeldingen en vergrotingen qua standoppervlak optekenen”, meldt Frank Venjakob, Executive Director it-sa. “De beschikbare standoppervlakken zijn nu al, een kwartaal vóór de beurs, volgeboekt.”

Congress@it-sa: gerenommeerde EICAR-Conferentie vindt plaats in Neurenberg

De ‘European Expert Group for IT-Security’ organiseert de 24e editie van de internationaal gerenommeerde EICAR-Conferentie op 17 en 18 oktober voor het eerst in Neurenberg onder het dak van het Congress@it-sa. Deels parallel aan de it-sa discussiëren in het kader van de EICAR-Conferentie deskundigen uit industrie, regering, overheden en wetenschap, evenals gebruikers over de actuele ontwikkelingen en onderzoeksresultaten op academisch niveau. Naast het beschouwen van de wettelijke randvoorwaarden, staat bij de editie van dit jaar de vraag centraal in hoeverre de IT-beveiligingsoplossingen het vertrouwen verdienen.

Van de ‘IT-Security Area’ tot dè toonaangevende vakbeurs

Gänge_ITSA_2015_7984-300x200 De it-sa vindt sinds 2009 in Neurenberg plaats als zelfstandige vakbeurs voor IT-beveiligingsproducten en dienstverleningen. De it-sa was voortgekomen uit de in het voormalige Münchense systeem geïntegreerde beveiligingshal ‘IT-Security Area’, kortweg ‘it-sa’. In 2011 verwierf de huidige organisator NürnbergMesse de organisatie van de Duitse uitgever van vakliteratuur SecuMedia, en bracht deze onder bij de brede portfolio aan B2B-evenementen op technologiegebied. Kenmerkend voor de it-sa zijn de drie open forums met de laatste keer zo’n 250 lezingen. Sinds 2012 vindt parallel aan de it-sa, het congresprogramma Congress@it-sa plaats. Organisaties en ondernemingen informeren hier op veelvuldige wijze naar IT-beveiligingsvragen en -technologieën. De exposanten en bezoekersaantallen van de it-sa zijn voortdurend gegroeid: vonden in 2011 304 exposanten en circa 6.300 bezoekers hun weg naar Neurenberg, de it-sa vestigde in het afgelopen jaar twee nieuwe records: 428 exposanten en meer dan 9.000 bezoekers uit 34 landen.