Qi ict en Onsight Solutions fuseren

qsight

Qi ict uit Delft en Onsight Solutions uit Arnhem hebben de handen ineengeslagen. Door een fusie van beide organisaties is onder de naam QSight IT de grootste Nederlandse speler op het gebied van (cyber)security, networking en cloud ontstaan.

Qi ict en Onsight zijn beide gerenommeerde bedrijven in de Nederlandse IT-sector. Zij bepalen al jarenlang de koers als het gaat om innovatie op het gebied van security, networking en cloud services.

"Binnen de IT in Nederland vindt een grote consolidatieslag plaats, veelal gevoed door buitenlandse investeerders", aldus Martijn Hakstege, algemeen directeur van QSight IT. "Bijzonder aan deze samenwerking is dan ook dat het een 100% Nederlandse fusie betreft, hetgeen in het kader van privacy, wetgeving en gegevensbescherming een interessant gegeven is. Onsight en Qi ict passen heel goed bij elkaar. We hebben eenzelfde cultuur en delen onze passie voor techniek en mooie projecten. Wij versterken elkaar en daar zullen onze klanten zeker van profiteren!"

Naast Martijn Hakstege als algemeen directeur, bestaat het directieteam van QSight IT uit Rik van Winzum (commercieel directeur), Arie Oosterlee (directeur dienstverlening) en Luuk Boekhorst (financieel directeur). Albert Klene, voormalig ceo van Qi ict, heeft bij QSight IT de rol van directeur integratie op zich genomen.

"De fusie van Qi ict en Onsight past volledig in de strategie van beide organisaties om de grootste infrastructuurspecialist van Nederland te worden", aldus Klene. "Met het samengaan van beide partijen wordt zowel een verbredings- als een verdiepingsslag gemaakt: klanten van Onsight krijgen toegang tot de deskundigheid van Qi ict op het gebied van networking en cloud, en klanten van Qi ict kunnen gebruikmaken van de innovatiekracht van de R&D-afdeling en het 24/7 security operations center van Onsight."

Voor de klanten van Qi ict en Onsight verandert er niets aan de bestaande afspraken. De nieuwe organisatie van QSight IT neemt alle bestaande contracten en verplichtingen over en de klant kan onverminderd terecht bij de vertrouwde contactpersonen in de huidige vestigingen.