AI schiet security-teams te hulp

get-me-out-1605906

Eindelijk komt er hulp voor de vaak zwaar overbelaste security-teams van bedrijven en overheidsinstellingen. Voelde hun werk tot nu toe vaak aan als dweilen met de kraan open, dankzij innovatieve AI-technieken kunnen zij eindelijk weer effectief optreden tegen cybercriminelen.

We weten het inmiddels allemaal: het handmatig blijven beveiligen van een middelgrote of grote IT-omgeving is onmogelijk. Hoeveel firewalls, intrusion detection-systemen en andere tools we ook installeren, cybercriminelen weten altijd weer gebruik te maken van een nieuwe zero-day threat of een minder gelukkig gekozen configuratie-instelling.

Worstelen

De kwaliteit van Nederlandse security-teams is zeer goed. Bovendien zijn de investeringen die bedrijven en overheidsorganisaties doen in security tools de afgelopen jaren fors gegroeid. Een van de problemen waarmee security-afdelingen echter blijven worstelen, is de enorme hoeveelheid meldingen die zij krijgen over security events. Want hoe meer security tools we installeren, hoe meer informatie security-specialisten binnen krijgen. En al die data moeten zij beoordelen op relevantie en ernst.

Extra hulp

Gelukkig krijgen security-teams nu hulp in de vorm van op Artificial Intelligence gebaseerde security automation. AI vormt hét ultieme hulpmiddel dat security-afdelingen nodig hebben om de IT-omgeving weer veilig te maken. Het maakt het mogelijk om veel security-taken volledig te automatiseren.

Geavanceerde tools

Security automation maakt gebruik van een aantal nieuwe technologische ontwikkelingen, zoals Neural Networks, Polymorhic Sensors, Machine Awareness en Automated Data Monitoring. Deze technieken maken allemaal gebruik van AI. Ze zijn bedoeld om bedreigingen die we tot nu toe niet kennen (de zogeheten ‘zero-day threats’) toch tegen te houden. Denk hierbij aan DDoS, Brute Force, botnets, Advanced Persistent Threats (APT), phishing en malware.

Zelf-leren cruciaal

Door het inzetten van op AI-gebaseerde oplossingen kunnen security-afdelingen zich eindelijk weer volledig concentreren op hun kerntaak. Dat is het ontwikkelen van nieuwe strategieën en werk­methoden om de veiligheid van de business en zijn werkprocessen te garanderen.

Meer weten?

MMOX heeft een jarenlange ervaring met het monitoren van het dark web, met threat intelligence en met het ontwikkelen van op AI gebaseerde security-oplossingen. Wilt u meer weten over de mogelijk­heden die AI en security automation voor uw bedrijf of organisatie te bieden hebben? Kijk dan op www.mmox.co.

Meer over
Lees ook
ESET introduceert AI Advisor-module

ESET introduceert AI Advisor-module

Securityanalisten van alle vaardigheidsniveaus profiteren van ESET's AI Advisor, waarmee ze kunnen werken met interactieve risico-identificatie-, analyse- en responsmogelijkheden die worden aangeboden in een gemakkelijk te begrijpen overzicht.

Dit is waarom AI niet veilig is

Dit is waarom AI niet veilig is

Het zakelijk gebruik van artificial intelligence is het afgelopen jaar omhoog geschoten. Bedrijven gebruiken AI bijvoorbeeld voor interactie met klanten of baseren belangrijke beslissingen op AI-systemen. Slim?

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.