Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

Jord Koot 01

2023 kunnen we zien als een kantelpunt. Waar organisaties zich tot nu toe vooral hebben gericht op de preventie van cyberaanvallen, is bij velen nu het bewustzijn gegroeid dat dit niet meer voldoende is. 

Niet langer is het de vraag óf de organisatie gehackt gaat worden, eerder wanneer. Organisaties dienen dan ook vanuit het vraagstuk van business continuïteit een plan B te hebben. Daarbij treden binnenkort voor de Financiële sector de Digital Operational Resilience Act (DORA) en voor organisaties in andere sectoren de Network & Information Security II-richtlijn (NIS2) in werking, waarmee bestuurders worden verplicht aantoonbare maatregelen te nemen voor herstel. De digitale veiligheid en herstelmogelijkheden van organisaties moeten dus meer dan ooit op orde zijn!

E-storage voorziet al 25 jaar in business continuity solutions. De dienstverlening gaat daarbij veel verder dan een standaard back-up terugzetten. Wij zijn inmiddels dagelijks bezig met de response en herstel na een hack. Dit begint met een Cyber Recovery Assessment waarbij we de klant inzicht bieden in haar weerbaarheid, gekoppeld aan next steps zodat de continuïteit van de business bij een cyber aanval geborgd is.

Hoe snel te herstellen van een gijzeling van gegevens, zonder Bitcoins te hoeven betalen, is de vraag die we met de klant beantwoorden

In het assessment inventariseren we de eisen vanuit de business uitgaande van een desastreuse cyberaanval. Samen met wettelijke normen en ketenafhankelijkheden stellen we hiermee een kader op, waaraan de bestaande plannen voor bedrijfscontinuïteit wordt getoetst. 

Nadat in het assessment is vastgesteld welke verbeteringen nodig zijn om risico’s te beperken en te voldoen aan wettelijke normen, wordt er een realisatieplan opgesteld. Dit omvat voornamelijk de noodzakelijke wijzigingen en aanvullingen in het bestaande IT-landschap en de organisatie ervan. De bestaande situatie als uitgangspunt nemende, stellen we wijzigingen voor uitgedrukt in eisen die gesteld worden aan technologie, processen en organisatie, waarbij investeringen product- en leverancier onafhankelijk worden beschreven.

De logische vervolgstap is concretisering van de benodigde aanpassingen in processen en procedures, als ook de aanschaf en installatie van benodigde technologie. Omdat de data recovery oplossingen constant paraat dient te zijn, houden we technologie en procedures up-to-date, testen we deze regelmatig op cyberweerbaarheid, en passen we deze aan in geval van nieuwe wet en regelgeving, bedrijfseisen en cyberdreigingen. In periodieke workshops doen we samen met de klant feitelijke dataherstel oefeningen, en werken we de resultaten uit naar benodigde verbeteringen. 

Met als resultaat een data recovery oplossing die aantoonbaar voldoet aan de vooraf gestelde eisen en waarmee de cyberweerbaarheid is gewaarborgd.

Ook de komende 25 jaar blijven we innoveren en ons richten op digitale veiligheid en herstelmogelijkheden van onze klanten, conform ons motto: Your data, our priority!

Jord Koot is CEO bij E-Storage.

Lees ook
NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp biedt nieuwe mogelijkheden waarmee klanten hun data beter kunnen beschermen en herstellen tegen bedreigingen door ransomware. NetApp is één van de eerste die kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) direct in de primaire storage van bedrijven integreert en zo ransomware in real-time bestrijdt. De cyberresiliency-oplossingen v1

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1