3,2 miljoen Indiase betaalkaarten gestolen bij cyberaanval

3,2 miljoen Indiase betaalkaarten zijn gestolen door cybercriminelen. Het gaat om één van de grootste diefstallen van betaalkaarten in India ooit.

Dit meldt The Economic Times. Van de betaalkaarten zijn naar schatting 2,6 miljoen stuks afkomstig van het Visa en MasterCard platform, terwijl 600.000 betaalkaarten van het Indiase RuPay platform zijn. De nationale bank van India, HDFC Bank, ICICI Bank, YES Bank en Axis Bank zouden het zwaarst zijn getroffen door de diefstal. Om misbruik van de gestolen betaalkaarten te voorkomen moeten getroffen gebruikers hun pincode wijzigen.

De betaalkaarten zouden zijn gestolen met behulp van malware die is geïnstalleerd op betaalsystemen van Hitachi Payment Services. Al langer duiken er met enige regelmaat bericht op over cyberaanvallen op betaalsystemen. Denk hierbij aan grootschalige diefstallen van creditcards bij onder andere Target, Home Depot en de Hilton hotelketen.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1