500.000 dollar voor open source projecten die veiligheid van software vergroten

The Core Infrastructure Initiative, een groep die open source software ondersteunt, stelt bijna 500.000 dollar beschikbaar voor drie open source projecten. De projecten zijn bedoeld om veiligheid van bekende software te vergroten.

De groep stelt 60.000 dollar beschikbaar voor The Fuzzing Project, een project waarin een testmethode voor software wordt ontwikkeld waarmee beveiligingsgaten in bekende software kunnen worden opgespoord. Ook OpenSSL, dat begin 2014 nog de beruchte Heartbleed bug bleek te bevatten, kan met de testmethode worden onderzocht.

Reproducible Builds

Daarnaast stelt de groep 200.000 dollar beschikbaar voor Reproducible Builds, een open source project dat het distribueren van software naar eindgebruikers veiliger moet maken. Met Reproducible Builds weten eindgebruikers zeker dat de software die zij binnenkrijgen ook daadwerkelijk de software is die ontwikkelaars hebben willen distribueren.

Tot slot stelt de groep 192.000 dollar beschikbaar voor False-Positive-Free, een reeks testtools waarmee beveiligingsproblemen die bij ontwikkelaars worden gemeld getest kunnen worden. Ontwikkelaars kunnen met de tools nagaan of de bug inderdaad verholpen moet worden.

The Core Infrastructure Initiative

The Core Infrastructure Initiative is een groep die werd opgericht als reactie op de Heartbleed bug, waardoor veel bekende en populaire websites zijn getroffen. Onder andere Microsoft, Facebook en Cisco zijn lid van de groep.

Meer over
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1