Almeerse Scholen Groep kiest voor de Barracuda NG Firewall F380

De Almeerse Scholen Groep (ASG) heeft gekozen voor de Barracuda NG Firewall F380. De ASG bestaat uit 42 basisscholen en 8 voortgezet onderwijsscholen. Binnen deze 8 VO scholen maken 12.000 middelbare scholieren en 1.500 medewerkers gebruik van de ICT faciliteiten. De NG Firewalls zorgen ervoor dat deze netwerkomgeving optimaal beveiligd is en bieden zij iedere ICT-afdeling meer inzicht en controle over deze omgeving.

Frank Hoekstra, ICT systeembeheerder bij Praktijkonderwijs Almere is nauw betrokken geweest bij het project. “De keuze viel op de NG Firewall F380 van Barracuda Networks vanwege de licentiestructuur, de beheersoftware en de automatische vervanging van het apparaat na vier jaar. Nadat SLB diensten de Barracuda licenties verkocht aan de ASG, schakelden wij value added distributeur Kappa Data in om de firewalls bij de scholen te installeren. Kappa Data installeerde één van de zes firewalls en gaf ons vervolgens een aanvullende tweedaagse cursus, zodat wij de rest van de firewalls zelf konden installeren.”

Binnen de Almeerse Scholen Groep met 12.000 middelbare scholieren is een gecontroleerde netwerkomgeving van groot belang. De scholen wensten naast een veilige toegang tot het netwerk, meer inzicht in het gebruik en het aantal gebruikers van applicaties binnen het netwerk. Bedreigingen van buitenaf en downtime moesten tot een minimum beperkt worden.

“Sinds de implementatie van de NG Firewalls F380 kunnen wij al het verkeer van alle applicaties op het netwerk monitoren. Wij kunnen zelf snel rapporten uitdraaien en zo eenvoudig inzicht krijgen in het netwerk. Daarnaast zijn wij zeer tevreden over de snelheid van de Barracuda NG Firewall F380. Het netwerk is optimaal beveiligd en bedreigingen die het netwerk binnendringen, kunnen snel worden opgespoord,” aldus Hoekstra.

 
Meer over
Lees ook
OPTIMA beveiligt machineonderhoud en netwerken met LANCOM nieuwe security-oplossing

OPTIMA beveiligt machineonderhoud en netwerken met LANCOM nieuwe security-oplossing

OPTIMA packaging group GmbH gebruikt vanaf heden een security-oplossing van LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en security-specialist, voor het onderhoud en de beveiliging op afstand van de machines en systemen van zijn klanten. Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe oplossing is een Next Generation Firewall, die samen met OPTIMA specifiek is o1

WatchGuard lanceert nieuwe Firebox-appliances

WatchGuard lanceert nieuwe Firebox-appliances

WatchGuard Technologies kondigt vier nieuwe unified threat management-appliances aan: de Firebox M290, M390, M590 en M690. Deze firewalls bieden hoogwaardige bescherming voor een betaalbare prijs, waardoor ze zeer geschikt zijn voor kleine en middelgrote organisaties.

Fortinet integreert ngfw FortiGate met Dragos

Fortinet integreert ngfw FortiGate met Dragos

Fortinet maakt bekend dat zijn FortiGate de eerste firewall is die integratie biedt met het Dragos Platform. Daarmee worden de voordelen van het Security Fabric-platform van Fortinet en de speciaal door Fortinet ontwikkelde secure processing units (SPU’s) uitgebreid naar OT-omgevingen.