Amsterdam Security Convention: open discussie over kwetsbaarheden en beveiligingslekken

Nieuwe inzichten voor een goed beveiligde wereld kunnen alleen plaatsvinden door samen open te discussiëren over zaken als kwetsbaarheden en beveiligingslekken. Om dit te realiseren biedt Amsterdam Security Convention op 2 november 2017 bezoekers een nieuwe ervaring: scenario based programming. Amsterdam Security Convention is een nieuw netwerk- en kennisevent met focus op eindgebruikers van security oplossingen, waar ontmoetingen tussen security professionals, it professionals, hun directies, solution providers, overheden en kennisinstellingen centraal staan.

Deze nieuwe aanpak bestaat uit verschillende filmscenario’s waarin actuele fysieke en cyber security bedreigingen zijn uitgewerkt. Deze worden afgewisseld met keynotes, seminars en ronde tafel discussies. In deze setting kunnen professionals meedoen aan de discussie zonder vertrouwelijke bedrijfsinformatie bloot te leggen. Om er zeker van te zijn dat de filmscenario’s aansluiten bij de aanwezigen, zijn deze ontwikkeld met 55 partners en stakeholders van Amsterdam Security.

Eerste resultaten

Recent zijn er drie “drafting sessions” voor de scenario’s geweest, met een selectie van de aanwezige partners: Tyco, Honeywell, Palo Alto Networks, ARAS, TAPA, Vebon, HSD, Politie, Ministerie van Veiligheid & Justitie, RAI Amsterdam, Salto, TU Delft, ASIS, Cisco en Deloitte. Onderwerpen die de revue passeerden waren onder andere de nieuwe Europese wetgeving van 2018 (GDPR), de laatste innovaties, de opkomst van risico managers en end to end security. Ook kwamen er veel vragen voorbij:

  • Wat houdt een CEO ’s nachts wakker?
  • Wat wil je uitstralen als organisatie?
  • Ligt de focus niet te veel op de technische kant in plaats van de operationele?
  • En is de grootste security bedreiging eigenlijk niet de opkomst van IoT in koffiemachines, brandmelders en kopieermachines?

Open discussie

Gebaseerd op de drafting sessions worden momenteel drie scenario’s gemaakt, waarin uiteenlopende onderwerpen worden belicht:

  • Wat zijn de grootste veiligheidsrisico’s waar bedrijven vandaag en morgen tegenaan lopen?
  • Welke kansen bieden de ontwikkelingen op het gebied van sensing technologie?
  • Hoe veilig is de huidige digitale infrastructuur van bedrijven en welke security oplossingen bieden Big Data, IoT, voorspellend profilering en andere?

Alle scenario’s zijn herkenbare situaties voor eindbeslissers (management en directie niveau), verantwoordelijk voor fysieke en cyber security.

 
Meer over
Lees ook
Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.