Avast neemt AVG over 

avg

De Tsjechische security-firma Avast neemt het eveneens uit Tsjechië afkomstige  AVG over. Met de overname is een bedrag van 1,3 miljard dollar gemoeid.

In een persbericht meldt Avast: "Avast is pursuing this acquisition to gain scale, technological depth and geographical breadth so that the new organization can be in a position to take advantage of emerging growth opportunities in Internet Security as well as organizational efficiencies. The technological depth and geographical reach will help Avast serve customers with more advanced security offerings in the core business and new innovations in emerging markets, such as security for IoT devices.”

Lees hier meer over deze overname.

Meer over
Lees ook
Main Capital Partners neemt ORIBI en Qics over als eerste platforminvesteringen voor nieuw Main Foundation I fonds

Main Capital Partners neemt ORIBI en Qics over als eerste platforminvesteringen voor nieuw Main Foundation I fonds

Software-investeerder Main Capital Partners kondigt vandaag twee overnames aan van meerderheidsbelangen in ORIBI ID-Solutions (ORIBI) en Qics in Nederland. De gecombineerde transactie heeft een omvang van ongeveer 20 miljoen euro.

Privacy Company controleert naleving privacywetgeving door cloudproviders

Privacy Company voert data protection impact assessments (DPIA’s) uit om duidelijk te maken of en waar privacyrisico’s ontstaan bij het gebruik van softwareproducten en online diensten. Een DPIA brengt de risico’s in kaart en beschrijft maatregelen die cloudproviders en hun klanten zouden moeten nemen om de risico’s te verkleinen of te voorkomen.

Cegeka neemt cybersecurityspecialist SecurIT over

Cegeka neemt cybersecurityspecialist SecurIT over

Het Europese IT-bedrijf Cegeka neemt alle aandelen over van cybersecurityspecialist SecurIT. Dankzij de overname versterkt Cegeka zijn activiteiten op vlak van cybersecurity en in het bijzonder identiteits- en toegangsbeheer (Identity & Access Management - IAM). Het Nederlandse SecurIT is een IAM-specialist met hoofdkantoor in Amsterdam en een ves1