Bedrijven halen gemiddeld iedere 27 minuten een onbekende malware-variant binnen

hacker

Beveiliging is belangrijk. Hoe belangrijk dit precies is blijkt uit cijfers over de hoeveelheid malware die bedrijven voor hun kiezen krijgen. Binnen de gemiddeld organisatie wordt iedere tien minuten malware gedownload naar een systeem. Iedere 27 minuten gaat het om een onbekende malware-variant, die niet voorkomt in databases van beveiligingsoplossingen.

Dit blijkt uit het 2014 Security Report van Check Point. Het rapport laat zien dat beveiliging voor bedrijven een absolute must is. Dit komt niet op de laatste plaats door het gedrag van eigen medewerkers. Binnen een gemiddeld bedrijf wordt iedere minuut door een medewerker een malafide website bezocht, met alle risico's van dien.

Infectie door bot

Ook worden bedrijven regelmatig geïnfecteerd met bots, kwaadaardige software waarmee hackers systemen onder controle proberen te krijgen en vaak een botnet willen bouwen. Binnen een gemiddeld bedrijf wordt iedere 24 uur een systeem geïnfecteerd met een bot.

Werknemers springen daarnaast niet altijd even verstandig om met gevoelige informatie. Binnen een gemiddeld bedrijf wordt iedere 49 minuten gevoelige informatie van de organisatie naar een systeem buiten het bedrijf verzonden. De IT-afdeling heeft op dit moment dus geen enkele grip meer op de veiligheid van deze data.

Meer over
Lees ook
Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Onderzoek Venafi onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

Onderzoek Venafi onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

Venafi maakt de resultaten bekend van een dark web-onderzoek naar ransomware die via kwaadaardige macro's wordt verspreid. Venafi en Forensic Pathways, een specialist in criminele inlichtingen, hebben tussen november 2021 en maart 2022 35 miljoen dark web-URL's geanalyseerd van marktplaatsen en forums, met behulp van de Forensic Pathways Dark Sear1

Proofpoint: Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's

Proofpoint: Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's

Microsoft kondigde in oktober 2021 en februari 2022 aan dat het XL4- en VBA-macro's standaard gaat blokkeren voor Office-gebruikers. De wijzigingen zijn uiteindelijk dit jaar van start gegaan. Cybercriminelen hebben hier op gereageerd door af te stappen van macro-gebaseerde aanvallen.